У Франції на воду спустили підводний човен нового покоління

Морські випробовування корабля почнуться у 2020 році.
У Франції на воду спустили підводний човен нового покоління
Французька оборонна компанія Naval Group 12 липня 2019 року спустила на воду перший атомний підводний човен нового покоління, побудований за проєктом «Барракуда». Як повідомляє jane's, підводний човен, який отримав ім'я «Сюффрен», вже приступив до швартовних випробувань. Як очікується, морські ходові випробовування корабля почнуться в другій половині 2020 року.
Проєкт атомних підводних човнів «Барракуда» розроблявся у Франції з початку 2000-х років. Нові кораблі у складі французького флоту повинні поступово замінити застарілі атомні підводні човни типу «Рюби», які надходили на озброєння з 1983 року. У загальній складності французькі військові мають намір прийняти на озброєння шість підводних човнів типу «Сюффрен».
Підводна водотоннажність підводного човна «Сюффрен» становить 5,3 тисячі тонн при довжині 99,5 метра і ширині 8,8 метра. Корабель оснащений атомним реактором K15 потужністю 150 мегават і здатний розвивати швидкість до 25 вузлів. Підводний човен озброєний чотирма торпедними апаратами калібру 533 міліметри для запуску торпед і ракет, а також постановки мінних загороджень.
У конструкції французького підводного човна реалізовані кілька нових рішень, включаючи водомет і X-образні рулі, розміщені у хвостовій частині. Використання нового реактора дозволило збільшити час між перезарядками енергетичної установки з семи до десяти років.
Підводний човен «Сюффрен» допускає перевезення спеціального мобільного контейнера, закріпленого за рубкою. В цьому контейнері можна розміщувати озброєння і обладнання 12 десантників сил спеціальних операцій. Нові кораблі будуть стояти на озброєнні щонайменше до 2060 року.

Related

Події у світі 6458916899120729196

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item