Обраний нардеп фігурує у справі про сепаратизм

Обраний нардеп фігурує у справі про сепаратизм
Валерій Гнатенко не протидіяв захопленню Дружківки силами "ДНР"

Валерій Гнатенко керував Дружківкою, коли у 2014 році її захопили бойовики. Тоді він підтримав "референдум", зовсім не протестував проти встановлення "ДНР" і залишався на посаді під час окупації.

Міський голова Дружківки Донецької області Валерій Гнатенко, що переміг на 49-му мажоритарному окрузі, балотуючись від партії Опозиційна платформа - За життя, фігурує у кримінальній справі СБУ з приводу дій керівництва міста у 2014 році. Про це з посиланням на відповідь прес-служби СБУ повідомляє LB.ua у понеділок, 29 липня.
СБУ розслідує справу за статтею про дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст.109 КК), і статтею про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ст.110 КК). У спецслужбі не повідомили про процесуальний статус Гнатенка, а також про те, на якому етапі триває слідство.
Раніше Валерій Гнатенко називав учасників Революції гідності "неробами, які скачуть, поки ми працюємо".
Коли у травні 2014 року Дружківку захопили російські бойовики, він не став заперечувати проти встановлення прапора "ДНР". Під час окупації Гнатенко залишався на посаді, керував містом і підтримав проведення "референдуму".
Газета Дружківський робітник, яку фінансує міськрада, виходила із прапором "ДНР". У ній, наприклад, друкували "Акт про проголошення державної самостійності ДНР". Коли українські військові повернули місто під контроль, Гнатенко зумів втриматися на посаді.
Нагадаємо, що раніше "слуга народу" Беленюк "збільшив" прожитковий мінімум у 15 разів.
Також повідомлялося, що новообрані депутати від партії Слуга народу з'їхалися в санаторій на навчання.

Related

Політика 1041144367246831349

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item