Дослідники з'ясували, що у сільських дітей рівень інтелекту вище, ніж у міських дітей

Рівень інтелекту сільських дітей вище, ніж у міських.

Дослідники з'ясували, що у сільських дітей рівень інтелекту вище, ніж у міських дітей
Дослідники з США з'ясували, що у сільських дітей рівень IQ (стандарт, за яким вимірюється рівень інтелекту) вище, ніж у міських дітей. Більш низький інтелект дітей, що живуть в місті, вчені пов'язують з впливом брудного повітря.
Дослідження було проведено фахівцями з Каліфорнійського університету. Після експерименту з тестами на інтелект, в якому брали участь більше тисячі дітей, фахівці прийшли до висновку, що знижений рівень IQ у міських дітей у порівнянні з сільськими пов'язаний з впливом несприятливого екологічного фактора. Автори проекту встановили, що основною шкоду міським дітям наносять частинки під назвою РМ10.
«Дані частинки дуже дрібні, легко проникають в організм матері та впливають на плід. Вони здатні викликати запальні процеси в плаценті, заважаючи їй правильно функціонувати. Плід в результаті недоотримує живильні речовини та кисень, і це негативно позначається на його розвитку», — говорять вчені.
Щоб уникнути внутрішньоутробної деформації хребта і дефектів у розвитку мозку плоду жінкам слід вживати продукти, багаті фолієвою кислотою — бобові, шпинат, спаржу, броколі, лляне масло, субпродукти, а також продукти з цільного зерна. За словами вчених, фолієва кислота протидіє впливу загрозливого дитячого розвитку речовини РМ10.

Related

Цікаво 4988846734809093263

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item