Скандал в Італії. Затримали найманців, які воювали на Донбасі

Скандал в Італії. Затримали найманців, які воювали на Донбасі
Затримання бойовиків в Італії

Віце-прем'єр Італії і глава МВС Маттео Сальвіні заявив, що його хотіла вбити "українська група". Але потім виявилося, що ніякої "української групи" немає.

В останні тижні в України зовсім не ладяться відносини з Італією.
У цій країні живе багато українців, які виїхав на заробітки. Але нинішню владу Італії часто називають проросійською.
Головний італійський шанувальник президента РФ Володимира Путіна віце-прем'єр Італії і глава МВС Маттео Сальвіні заявив, що його хотіла вбити "українська група". Але в підсумку представники тієї самої "італійської групи" виявилися італійцями.
Арешт найманців
Поліція Італії провела операцію на півночі країни, в ході якої було вилучено арсенал зброї, що могла використовувати в бойових діях на Донбасі.
Операція була спрямована проти правоекстремістських угруповань, які пов'язані з італійськими найманцями, які брали участь в бойових діях на сході України.
Обшуки пройшли в Турині, Мілані, Варезе, Павії, Новарі і Форлі.
В результаті були затримані три людини: колишній інспектор італійської митниці і активіст ультраправої партії Forza Nuova 60-річний Фабіо дель Берджіоло, 51-річний італієць Фабіо Бернарди і 42-річний швейцарець Алессандро Монті. Двоє останніх були залучені до схеми продажу ракети.
Цікаво, що італійські ЗМІ і поліція так і не змогли встановити на чиєму боці затримані воювали на Донбасі.
Італійські ЗМІ спочатку повідомили, що йдеться про вкрай правих, які воювали на боці сепаратистів проти України. Потім поліція на офіційному сайті повідомила, що серія рейдів відбулася в рамках розслідування справи місцевих праворадикалів, які нібито воювали проти сепаратистів на Донбасі.
Проте 16 липня фраза "проти сепаратистів" із заяви поліції зникла, і тепер йдеться просто про учасників конфлікту.
"Розслідування почалося приблизно рік тому, коли поліцейський штаб в Турині, координований Центральним управління превентивної поліції, проводив спостереження за деякими італійськими бойовиками з крайніми ідеологіями, які в минулому були відповідальні за участь у збройному конфлікті в українському регіоні Донбас", - так тепер звучить формулювання поліції.
При цьому, за даними видання L'Espresso, ультраправа організація Forza Nuova, до якої належав один із затриманих, брала участь в боях на Донбасі на стороні угруповань "ЛНР" і "ДНР". А лідер Forza Nuova Роберто Фіоре підтримує анексію Криму і бере участь в міжнародних форумах, організованих Кремлем.
На початку липня суд міста Генуя визнав винними трьох інших чоловіків, які воювали на боці бойовиків в Донецькій і Луганській областях.
Політична партія Forza Nuova заперечує будь-який поточний зв'язок з Дель Берджоло.
"Один із заарештованих був кандидатом Forza Nuova ще в 2001 році (18 років тому!). Ми стверджуємо, що ніхто з причетних людей не є членом Forza Nuova", сказав прес-секретар партії.
Що знайшли
Поліцейські вилучили ракету класу "повітря-повітря" MATRA, яка стоїть на озброєнні Збройних сил Катару.
Також вилучено 9 штурмових гвинтівок, кулемет Scorpion, 3 рушниці, 7 пістолетів, 20 багнетів, 306 частин вогнепальної зброї, 831 боєприпас різного калібру.
Такою кількістю зброї можна було озброїти як мінімум взвод - 25-30 осіб.
Причому тут Сальвіні?
Після того як стало відомо про спецоперацію поліції, віце-прем'єр Італії і глава МВС Маттео Сальвіні заявив, що його хотіла вбити "українська група".
"Це була одна з багатьох загроз смерті, які надходили мені кожен день. Спецслужби говорили про українську групу, яка намагалася мене вбити. Я радий, що це допомогло розкрити божевільний арсенал зброї", - заявив Сальвіні, кажучи про спецоперацію італійських поліцейських.
"Я думаю, що я ніколи не робив нічого поганого українцям... Я не знаю жодного неонациста. І я щасливий, коли вони ловлять неонацистів, прокомуністів або кого-небудь ще", - додав він.
Але, за даними італійського видання La Stampa, слідчі органи Італії не знайшли підтверджень інформації про те, що якась українська група загрожувала життю Сальвіні.
За даними видання, розслідування, яке привело до виявлення арсеналу зброї в Італії, почалося з інформації, отриманої від колишнього секретного агента КДБ, який повідомив про підготовку терористичного акту проти Сальвіні якимись українськими націоналістами.
"Однак, поліція не знайшла жодних доказів цієї інформації, але було вирішено стежити за діяльністю деяких італійців, які брали участь у збройному конфлікті на Донбасі", - пише видання.
Саме після цього стеження були виявлені контакти між одним з бойовиків і експертом по зброї, який запропонував покупку від імені третьої сторони.
Посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці в Facebook також повідомив, що не отримав від представників відповідних структур підтвердження існування такої групи українських громадян.
Хто такий Сальвини?
Сальвіні вважається одним з головних симпатиків Росії в Італії, а його політсила закликає зняти санкції з Москви. Ще під час перебування міністром внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявляв, що Крим законно повернувся в Росію, а Майдан вважав "псевдореволюцією".
Також він шкодував, що при владі в Італії не Путін. Сальвіні часто зустрічався з російським президентом у Москві. Відома його фотографія на Красній площі, де він красується в футболці з обличчям Путіна.

Related

Події у світі 3184909986348358992

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item