Голова Держкіно Зеленському: Свати - це ваша Липецька фабрика

Голова Держкіно Зеленському: Свати - це ваша Липецька фабрика
Іллєнко звернувся до Зеленського щодо Сватів

Пилип Іллєнко вважає, що Володимир Зеленський повинен особисто не допустити показ серіалу Свати на українському телебаченні.

 
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко закликав президента Володимира Зеленського не допустити показ серіалу Свати на українському телеканалі. Про це він заявив у своєму офіційному відеозверненні в п'ятницю, 5 липня.
 
Іллєнко зазначає, що серіал Свати повернувся на екрани внаслідок рішення Окружного адмінсуду Києва, яким були скасовані накази Держкіно, Мінкульту та СБУ.
 
Голова Держкіно повідомив, що кілька днів тому до них звернулися представники каналу 1+1 з проханням про видачу прокатного посвідчення на другий сезон серіалу Свати, який нещодавно проходив оцінку експертної комісії.
 
"Тоді висновок був негативний, але вони поки перемонтували серіал - і Держкіно змушене діяти відповідно до чинного законодавства", - сказав Іллєнко.
 
Така ситуація змусила голову Держкіно звернутися до Зеленського особисто.
 
"Володимире, саме Ви можете прийняти рішення про подальшу долю цього серіалу і показати, що для Вас є пріоритетом - повернення цього продукту в ефір або очищення інформаційного простору України від українофобів, що нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави. Ми, відповідно до закону, віддамо прокатне посвідчення - і наявність цього серіалу в прокаті "плюсів" буде наочно і щодня всім демонструвати, в чому для Вас пріоритет", - заявив Іллєнко.
 
Голова Держкіно також заявив, що від оточення Зеленського знає, що той дуже емоційно і болісно сприйняв заборону Сватів у 2017 році, і це стало поштовхом до того, що він почав боротися за пост президента.
 
"Не повторюйте помилок Ваших попередників. Серіал Свати - це Ваша Липецька фабрика. І нехай вас не вводить в оману високий рейтинг переглядів цього серіалу, адже і цукерки Рошен із захопленням і насолодою поїдала вся Україна", - додав голова Держкіно.
 
 
Нагадаємо, в листопаді 2017 року Держкіно також заборонило показ телесеріалуСвати, а СБУ заборонила в'їзд в Україну акторові Федору Добронравову, який виконав у серіалі головну роль. У березні 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував обидва рішення, а в травні Шостий апеляційний адмінсуд відхилив апеляції СБУ і Держкіно.

Related

Суспільство 6522266166088417700

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item