Знайшли рештки найдавнішої людини

Знайшли рештки найдавнішої людини

Знайшли найдавніший череп Homo Erectus'а
Археологи центру Джокьякарта виявили рештки найдавнішого Homo erectus - людини прямоходячої у центральній частині острова Ява, Індонезія. Вік знахідки 1,8 млн років, що перевищує вік нині відомої найдавнішої Сангіранської людини на 300 тис. років.
"Ми тільки що закінчили дослідження з цього питання з нашою командою, яка складається з 10 експертів із архаїки, артефактів, геологів, палеонтологів, експертів із IT та графічного дизайну", - повідомив керівник групи Гаррі Відіанто.
Знахідка стала доказом присутності людини 1,8 млн років тому на території сучасної Індонезії. Раніше всі знайдені на островах останки мали вік не більше 1,5 млн років, повідомляє The Jakarta Post.
До цього знахідки приблизно такого віку зустрічалися тільки в Африці, а також у континентальних країнах Європи та у Грузії. Як біологічний вид Homo erectus сформувався приблизно 2 млн років тому.
Сангіранська первісна стоянка була визнана ЮНЕСКО як світова спадщина культури з 1996-го. Вона має площу понад 5600 га і відома як "одне з ключових місць для розуміння людської еволюції". Під час розкопок 1936-1941-х. були знайдені скам'янілості ранньої людини віком до 1,5 млн років.

Related

Цікаво 9191497492311205002

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item