Аудит ще одного заводу Укроборонпрому виявив зв'язки з РФ

Аудит ще одного заводу Укроборонпрому виявив зв'язки з РФ
Радіовимірювач звинуватили в корупції

Аудит державного підприємства Радіовимірювач виявив торгівлю з Росією і мільйонні втрати.

 
Держаудитслужба провела перевірку державного підприємства Радіовимірювач за 2014 - 2019 роки, який є учасником концерну Укроборонпром, і виявила численні фінансові порушення. Про це повідомляє журналістка експертної організації StateWatch Ольга Євстигнєєва за даними звіту аудиторів, повідомляє Економічна правда.
 
Протягом цього періоду головними споживачами продукції, що експортується, були РФ, Казахстан, Польща, Латвія, Литва, Азейбарджан, Іспанія і Білорусь на загальну суму 43,7 млн ​​гривень.
 
"При цьому, розмір прибутку при експорті становить 10% від виробничої собівартості. Хоча розмір прибутку при реалізації вітчизняним виробникам згідно з калькуляцією становить 20% виробничої собівартості", - йдеться в повідомленні.
 
Одним із закупівельників є російська компанія ТОВ Авіаторг, яка замовляла літакові далекоміри СД-75. На складах ДП Радіовимірювач аудитори виявили малоліквідну продукцію, яка зберігається більше семи років і в разі відсутності покупця може призвести до втрат на суму 13,6 млн гривень.
 
При цьому, частина продукції, виготовленої на власний розсуд керівництва заводу на загальну суму 980 тисяч гривень, не може бути використана в літакобудуванні. А недоліки при управлінні витратами стали причиною їх завищення через закупівлю запасів на виробництво ще на один мільйон гривень.
 
"У 2018 році підприємство мало негативну тенденцію з виплати заробітної плати, що призвело до її затримки працівникам на три місяці", - повідомляє журналістка.
 
Аудитори встановили, що на балансі заводу враховуються будівлі і споруди загальною площею 91 285 квадратних метрів, з яких 47% простоюють і не використовуються. Також практикується передача приміщень в оренду приватним фірмам. Але замість повноцінних договорів оренди укладають угоди на зберігання майна, що занижує доходи заводу.
 
"Загалом через неефективне управління нерухомістю "Радіовимірювач" втратив 6 млн гривень і недоотримав від оренди 4,9 млн гривень.
 
На балансі підприємства знаходиться і будівля дитячого садка в непридатному стані - приміщення не використовується з 1993 року і вимагає капітального ремонту. Але на його утримання за вказаний період витратили мільйон гривень", - йдеться в повідомленні.
 
Підкреслюється, що державний завод має кілька земельних ділянок по Києву, які керівництву не вдається використовувати для виробництва, але за які сплачено земельний податок за вказаний період у сумі 2 млн гривень.
 
Також встановлено, що знос основних засобів заводу Радіовимірювач становить 73,6% до первісної вартості.
 
На сьогодні державне підприємство Радіовимірювач є стратегічним для економіки країни, адже випускає навігаційно посадкову апаратуру для літакобудування не тільки України або СНД, але і ЄС.
 
Нагадаємо, після корупційного скандалу із закупівлями в Укроборонпрому вирішили провести аудит, вартість якого оцінюється в п'ять мільйонів доларів.

Related

Події в Україні 2621792419574174705

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item