ГПУ відреагувала на реєстрацію Клюєва і Шарія

ЦВК може скасувати реєстрацію Клюєва, Шарія та Кузьміна Зареєстровані ЦВК кандидатами в нардепи Клюєв, Шарій і Кузьмін не жили в...

ГПУ відреагувала на реєстрацію Клюєва і Шарія
ЦВК може скасувати реєстрацію Клюєва, Шарія та Кузьміна

Зареєстровані ЦВК кандидатами в нардепи Клюєв, Шарій і Кузьмін не жили в Україні останні п'ять років, кажуть в ГПУ.

Генпрокуратура надала Центрвиборчкому вичерпну інформацію про екс-голову Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і екс-секретаря РНБО Рената Кузьміна. Про це в середу, 3 липня, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.
За її словами, вони, як і блогер Анатолій Шарій, не жили в Україні останні п'ять років.
Інформацію про Клюєва і Кузьміна ГПУ представила на вимогу ЦВК на початку виборчої кампанії. Кузьмін, як уточнюється, переховувався від слідства не тільки в анексованому Криму, але і в Росії.
При цьому, додала вона, норму закону про обов'язковість проживання протягом останніх п'яти років на території України порушив ще один кандидат - Михайло Саакашвілі.
Крім того, вона повідомила, що стосовно зареєстрованого кандидатом у народні депутати відеоблогера Анатолія Шарія судом було встановлено, що він "отримав в Республіці Литва статус політичного біженця".
"З 27 лютого 2014 року, за повідомленням Робочого апарату Укрбюро Інтерполу, міжнародний розшук Шарія було припинено в зв'язку з встановленням місця перебування розшукуваного на території Королівства Нідерланди", - додала Сарган.
Як повідомлялося, напередодні ЦВК зареєструвала Клюєва кандидатом в депутати. Екс-регіонал балотуватиметься в мажоритарному окрузі №46 в Донецькій області від Ліберальної партії України. Також Центрвиборчком зареєстрував Шарія кандидатом в нардепи. Блогера висунула на вибори в Раду під першим номером його власна політична сила.
Сьогодні глава МВС Арсен Аваков направив ЦВК лист стосовно зняття Андрія Клюєва з позачергових парламентських виборів 21 липня у Верховну Раду.
Пізніше глава Верховної Ради Андрій Парубій звернувся до СБУ, Держприкордонслужби та Генпрокуратури з проханням надати дані про проживання на території України протягом останніх п'яти років Клюєва, Шарія та Кузьміна.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item