NewsOne відреагував на рішення регулятора через телеміст

NewsOne відреагував на рішення регулятора через телеміст
На NewsOne проведуть позапланову перевірку

Рішення Нацради з питань телебачення нехтує положеннями Конституції України про цензуру, заявили на телеканалі.

 
Телеканал NewsOne вважає рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про перевірку з метою позбавлення його ліцензії безпідставним і таким, що нехтує Конституцією. Про це йдеться в заяві на сайті телеканалу у вівторок, 9 липня.
 
"Вдало і цинічно використавши інформаційний шум, піднятий проти телеканалу, як підставу для скликання регулятора, члени Нацради безпідставно призначили позапланову перевірку, відверто нехтуючи положеннями статті 15 Конституції України, якими чітко встановлено: "Цензура заборонена", - йдеться в заяві.
 
Керівництво каналу вважає, що регулятор, крім іншого, в даній ситуації намагається посилити свої повноваження.
 
"Скориставшись ситуацією, Нацрада хоче використати її для розширення власних повноважень, авторитарно заявляючи, що "Нацраді потрібно надати право на застосування каральних заходів без проведення перевірок" і "Нацраді заважають в роботі встановлені законом процедури перевірки і притягнення до відповідальності". Протягом тривалого часу орган, який покликаний захищати права журналістів, займається цензурою і залякуванням, про що його представники прямо заявили на засіданні: "Занадто багато демократії зараз", - зазначено в заяві.
 
Телеканал переконаний, що за ситуацією повинні пильно спостерігати суспільство і міжнародне співтовариство, так як NewsOne регулярно піддається тиску з боку органів влади за допомогою проведення позапланових перевірок і винесення попереджень".
 
Як повідомлялося, Нацрада з ТБ вирішила створити робочу групу, яка займеться питаннями "протидії антиукраїнській діяльності" в ЗМІ, а також призначив перевірку NewsOne через плани провести телеміст з російським телеканалом, від яких згодом відмовилися.

Related

Події в Україні 5081114967916387055

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item