Тверські вовки. Хто вбив зірку шансону Круга

Тверські вовки. Хто вбив зірку шансону Круга
Знайшли вбивць Михайла Круга

Нові подробиці розслідування справи про вбивство одного з найпопулярніших співаків російського шансону Михайла Круга, яке сталося 17 років тому.

 
Головну зірку російського шансону Михайла Круга вбили 17 років тому.
 
Увесь цей час винні не були знайдені. Зараз же з'ясувалося, що вбивця співака вже відбуває покарання за інший злочин. Він зізнався у скоєному.
 
Убивство у 2002-му
 
Михайла Круга смертельно поранили в його будинку у Твері в ніч на 1 липня 2002 року. Злочинців було двоє.
 
Забравшись у будинок, вони спочатку напали на тещу співака, коли на крики прибігли Круг і його дружина Ірина, вони відкрили вогонь, після чого втекли. Сусід відвіз пораненого співака в лікарню, де він помер.
 
Висловлювалися різні версії про мотиви злочину, у тому числі про невдале пограбування. Офіційно слідство про розкриття справи не повідомляло.
 
 
Знайшли вбивцю
 
Увечері 6 серпня тверські видання Tverigrad.ru і ТІА повідомили про нові подробиці розслідування справи про вбивство Круга. Журналісти розповіли з посиланням на сестру покійного Ольгу Медведєву, що в його будинок на слідчий експеримент привезли підозрюваного у вбивстві.
 
"Слідчі привезли підозрюваного чоловіка і водили його по ділянці і по дому, він щось їм показував, вони всі дії знімали на камеру", - розповіла Медведєва.
 
7 серпня з'явилася інформація, що на слідчий експеримент привозили Олександра Агєєва - довічно засудженого кілера з банди Тверські вовки. Його називають одним з двох людей, котрі пробралися в будинок Круга в ніч на 1 липня 2002 року. Разом з ним був нині покійний Дмитро Веселов. І Агєєва, і Веселова впізнавала як убивць свого чоловіка вдова співака Ірина Круг - першого у 2008 році, другого у 2013-му. Про Агєєва тоді писали, що слідство не знайшло достатніх доказів, щоб звинуватити його у вбивстві Круга. Інформацію про посмертне впізнання Веселова Слідчий комітет також не підтвердив.
 
За даними Tverigrad.ru, у Твер доставили ще одного учасника Тверських вовків - Олександра Осипова, сина одного з лідерів угруповання - Анатолія Осипова. У 2014 році він говорив в інтерв'ю, що у 2003-му застрелив Веселова, який зізнався йому в убивстві Михайла Круга. На запитання журналіста, чи була це помста, Осипов відповів ствердно: за його словами, він дружив з Кругом з 1996 року і поважав його.
 
Видання Baza без зазначення джерел пише, що кілька днів тому Агєєв зізнався, що брав участь у вбивстві Михайла Круга. Як випливає з повідомлення видання, Агєєву і Осипову влаштували очну ставку, на якій останній надав свідчення проти першого. "Агєєв підтвердив його слова і написав щиросердне зізнання", - стверджує Baza.
 
Нове впізнання
 
12 серпня Ірина Круг, яка вже вказувала на Агєєва більше 10 років тому, знову буде впізнавати здогадуваних убивць чоловіка.
 
Слідчий комітет, який останній раз коментував розслідування вбивства Михайла Круга у 2013 році, поки не відреагував на публікації 6-7 серпня. Джерело державного агентства ТАСС у правоохоронних органах підтвердило проведення слідчих дій з двома можливими підозрюваними, які "відбувають покарання за інші злочини".
 
"Їх доставили у Твер для участі в слідчих заходах, встановлюється їхня причетність до вбивства", - заявило джерело.
 
Тверські вовки
 
Це організоване злочинне угрупування (ОЗУ), яке займалося вбивствами на замовлення у 2002-2006 роках на території Твері і Тверської області.
 
Засновники банди, Олександр Іванович Костенко на прізвисько Лом і Анатолій Миколайович Осипов на прізвисько Вовк, познайомилися, відбуваючи покарання в одній з виправно-трудових колоній.
 
У 1990-ті роки Костенко здобув чималий кримінальний авторитет, причому не тільки в кримінальних колах Тверської області, а й Москви і Санкт-Петербурга. Згодом велика частина угруповань Твері перейшла під його заступництво. Підлеглі Лома контролювали ту частину автодороги Москва - Санкт-Петербург, яка проходила через їхній регіон. Серед підконтрольних їм галузей були автомобільна, лісопереробна, алкогольна промисловості, гральний бізнес, автозаправні станції, різні будівельні компанії. За деякими даними, в ОЗУ Костенка входили юристи, підприємці, корумповані чиновники.
 
З найбільш підготовлених бійців свого угруповання Костенко зібрав підрозділ найманих вбивць, на чолі якого став Анатолій Осипов. Між собою групу Осипова прозвали Вовками, за прізвиськом її лідера. До неї увійшли син Анатолія Осипова Олександр на прізвисько Молодший Вовк, Олександр Агєєв на прізвисько Стрілець, Дмитро Баскаков і Дмитро Пауков.
 
Чим відомий Круг
 
Михайло Воробйов - за професією слюсар-авторемонтник, прославився завдяки блатним пісням. Круг - творчий псевдонім Воробйова. Його називають "королем російського шансону".
 
У 1994 році у світ вийшов його перший офіційний альбом Жиган-Лимон.
 
 
Найвідоміша пісня Круга - Владимирский централ. Можливо, вона була присвячена злодієві в законі Саші Сєверову (прізвисько Сєвер).
 
Будинок, де жив Круг, і його могила стали місцем паломництва шанувальників. У нічному клубі Лазурний 10 квітня 2007 року було відкрито музей Михайла Круга. У цьому клубі Михайло любив відпочивати - і часто згадував про нього у своїх піснях.
 

Related

Суспільство 5433131660682803417

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item