Держдеп США підтримує розширення "нормандського формату" переговорів

Держдеп США підтримує розширення "нормандського формату" переговорів

Держдеп США підтримує ініціативу глави української держави Володимира Зеленського щодо розширення "нормандського формату" для переговорів, однак будь-який новий формат вирішення конфлікту на Донбасі потребуватиме домовленості усіх сторін.
"Україна має всі права шукати партнерів для розв'язання одного з найбільших конфліктів сучасної Європи. Відносно "нормандського формату" з чотирьох країн – США висловили бажання брати участь у вирішенні конфлікту на Донбасі. Зараз ці зусилля очолює призначений для проведення переговорів спеціальний представник Курт Волкер. Потрібна домовленість всіх сторін для створення будь-якого нового формату", - заявив заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент, повідомляє Голос Америки.
"Ми дуже підтримуємо зусилля президента Зеленського щодо здійснення кроків у напрямку миру. Дії українських військових у Станиці Луганській, бажання відбудувати міст, необхідний для задоволення гуманітарних потреб, демонструє намір нового українського уряду зробити кроки у правильному напрямку", - наголосив Кент.
"Але відданість США збереженню територіальної цілісності та суверенітету України є непохитною, і ми віримо, що весь Донбас є частиною України, так само, як і Крим. І такою залишатиметься наша політика та наше зобов'язання допомогти Україні відновити її суверенітет та територіальну цілісність", - пообіцяв представник влади США.
Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не підтримує ідею розширити "нормандський формат" представниками США та Великої Британії.

Related

Події у світі 8785838595993493696

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item