Зеленський: Крим повернеться до складу України

Зеленський: Крим повернеться до складу України
Зеленський з візитом у Туреччині

Президент в Анкарі заявив перед українською громадою, що Крим буде в складі нашої країни, але це питання часу.

 
Президент України Володимир Зеленський впевнений, що окупований Кримський півострів повернеться під юрисдикцію України. Про це він сказав на зустрічі з українською громадою в Анкарі в середу, 7 серпня.
 
"Я точно знаю, що настане день, коли Крим обов'язково повернеться в Україну і роз'єднані кримськотатарські родини зберуться за одним столом... і далі в його історії будуть тільки щасливі свята", - сказав Зеленський.
 
Глава Української держави відзначив, що в останні роки в Туреччині були створені нові осередки української громади, і подякував їхніх представників за допомогу Україні.
 
"Завдяки Вашій наполегливій роботі українська громада в Туреччині міцніє і перетворюється на дійсно впливову силу. Дякуємо за численні акції на підтримку нашої держави, за моральну і матеріальну - що важливо - допомогу, за сприяння в лікуванні та оздоровленні українських дітей", - сказав Зеленський.
 
Президент також анонсував спрощення на законодавчому рівні отримання дозволу для переселенців з анексованого Криму на відвідування їхніх родичів, які залишилися на окупованому півострові.
 
"Запевняю всіх Вас: Україна не залишить переселенців сам на сам з їхніми проблемами. Ми також розуміє, як важливо для Вас відвідувати родичів і рідну землю. Найближчим часом ми на законодавчому рівні затвердимо положення, яке спростить отримання дозволу на відвідування Криму", - сказав Зеленський.
Як повідомлялося, Володимир Зеленський 7-8 серпня здійснить візит до Туреччини. У рамках візиту в Анкарі заплановано переговори з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустріч з представниками української і кримськотатарської громад.
 
Пізніше в Ердогана повідомили, що він планує обговорити із Зеленським.

Related

Події у світі 6973023918602571896

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item