Генштаб: ЗСУ перейдуть на нову систему управління

Генштаб: ЗСУ перейдуть на нову систему управління
У Генштабі обіцяють до 2020 року перейти на нову систему управління

Також посади головнокомандувача української армії і начальника Генштабу розділять до кінця року.

 
Трансформацію військового управління у Збройних силах України планують завершити до кінця 2020 року. Про це перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-полковник Ігор Колесник повідомив в інтерв'ю Армія.Inform.
 
За його словами, до кінця 2020 року армія перейде на нову систему управління, буде підібраний новий професійний особовий склад в оновлені структури. Колесник зазначив, що суть реформи полягатиме в чіткому поділі повноважень між органами військового управління, які займаються розвитком, підготовкою і забезпеченням ("генеруванням") Збройних сил, і тими, які здійснюють застосування військ.
 
"За принципами НАТО оборонне відомство як орган центральної влади має здійснювати демократичний цивільний контроль над Збройними силами, ресурсне забезпечення армії, а також визначати оборонну політику, а Генеральний штаб - реалізовувати її", - сказав Колесник.
 
За словами генерал-полковника, розмежування посади начальника Генштабу і Головнокомандувача ЗСУ, а також реформування командувань видів буде проведено до кінця 2019 року.
 
Згідно з реформою, Головнокомандувач буде командувати ЗСУ, а Генштаб - забезпечувати його роботу і надавати підтримку в реалізації його рішень.
 
"Завдання, пов'язані з генеруванням (розвитком, підготовкою, комплектуванням, забезпеченням ЗСУ - ред.), будуть покладені на Генеральний штаб як головний орган військового управління та командування видів", - заявив генерал-полковник.
 
Головнокомандувач ЗСУ буде підкорятися міністру оборони, додав він.
 
Раніше у Слуги народу розповіли, чи залишать строкову службу в армії. В Україні буде діяти змішана система комплектування армії, повідомили в партії Зеленського.
 

Related

Події в Україні 2532815115397156594

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item