Зеленський: Відтепер не буде касти недоторканних

Зеленський: Відтепер не буде касти недоторканних
Володимир Зеленський радіє прийняттю закону про скасування депутатської недоторканності

Президент висловив вдячність усім фракціям, які голосували за скасування депутатської недоторканності.

Президент Володимир Зеленський прокоментував успішне голосування Верховної Ради за скасування депутатської недоторканності, заявивши, що це тільки початок на шляху будівництва нової України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 3 вересня.
"Вступаючи на посаду президента, я говорив: наша національна ідея - об'єднавшись, зробити неможливе. Сьогодні ми отримали підтвердження цього. 373 голоси за те, що вважалося неможливим понад 20 років - скасування депутатської недоторканності", - зазначив Зеленський.
Президент висловив вдячність усім фракціям, які голосували за скасування депутатської недоторканності.
"Спасибі фракції партії Слуга народу. Дякую також іншим фракціям, які виконали обіцяне своїм виборцям. Дякую депутатам від імені українського народу. Дякую всім українцям, які повірили нашій команді, - ми сьогодні довели, що вас не підведемо. Ми отримали парламент, в якому депутати не будуть ховатися від закону, і суспільство, в якому відтепер не буде "касти недоторканних". Але це тільки початок. Ми будуємо нову Україну, не перемикайтеся!", - написав Зеленський.
Як повідомлялося, раніше 3 вересня нардепи 373 голосами прийняли законопроект про скасування депутатської недоторканності.
Про намір оскаржити дане рішення в Конституційному суді заявили в Опозиційній платформі - За життя.
У свою чергу спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що процедура про внесення змін до Конституції України, якою передбачено скасування повної недоторканності депутатів, була дотримана.

Related

Політика 4467875834587083075

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item