Кучма: По Донбасу готують на підписання документи

Кучма: По Донбасу готують на підписання документи

Головний парламентер України в Мінську розповів, що можуть обговорити на нормандській зустрічі і про що йдуть переговори в ТКГ.


Для лідерів країн нормандського формату готують документи, які повинні бути підписані під час підготовлюваної зустрічі. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кучма в кулуарах щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє Укрінформ.
"Мінськ-3? Практично, дійсно, радники готують рішення, які вони повинні там (на зустрічі. - ред.) підписать. Я маю на увазі нормандську четвірку", - сказав Кучма.
 
Відповідаючи на запитання журналістів щодо анонсованого обговорення на нормандській зустрічі так званої формули Штайнмаєра, представник України в ТКГ висловив переконання, що "вона не буде там затверджена".
 
"Треба знову сідати за стіл і визначати, що для України прийнятно, а що ні. Давайте почекаємо, про що вони домовляться. Тому йти, там, відразу на вибори, особливий статус... пропозиція Конституцію змінити - вибачте, це не крок для України", - зазначив Кучма.
 
Також він повідомив, що на наступному засіданні ТКГ 18 вересня буде прийнято рішення про остаточне відведення сил у Петровському і Золотому Луганської області і що є перспектива подальшого відведення, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
Кучма зазначив, що над питанням подальшого розведення військ на подальших ділянках зараз працюють військові. "Взагалі, перспективи - і президент, впевнений, буде ставити це питання на нормандській зустрічі - по всій лінії зіткнення, відведення військ", - сказав він.
 
Представник України в ТКГ вказав, що якщо мова йде про безпеку і виконання Мінських домовленостей, то потрібно відвести війська по всій лінії конфлікту на два кілометри.
 
Кучма також вважає, що на цей час поки немає сенсу говорити про контроль над українсько-російським кордоном.

Related

Події в Україні 7989170795377235067

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item