США повільно знищують Ідліб - Ердоган

США повільно знищують Ідліб - Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Сирійський Ідліб знаходиться в тій самій ситуації, що й Алеппо, яке зрівнялося із землею, підкреслив президент Туреччини.

 
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган засудив нещодавній авіаудар США по сирійській провінції Ідліб. Про це у вівторок, 3 вересня, повідомило агентство Anadolu.
 
"У результаті бомбардувань США загинули близько 700 мирних жителів. Звичайно, там можуть бути і бойовики, але Ідліб поступово зникає. Раніше вже зрівнялося із землею Алеппо. Ідліб знаходиться в тій самій ситуації, що й Алеппо", - підкреслив Ердоган.
 
Турецький лідер вказав, що має намір підняти тему Ідліба на найближчому тристоронньому саміті Росія - Туреччина - Іран 16 вересня, а також на майбутній 74-й сесії Генасамблеї ООН, відкриття якої заплановано на 17 вересня.
 
За словами Ердогана, Туреччина продовжить домагатися створення в Сирії безпечної зони.
 
"Ми не маємо наміру проганяти сирійських біженців, закриваючи перед ними свої двері, але ми були б дуже раді сприяти створенню безпечної зони", - зазначив він.
 
Раніше в РФ заявили, що США завдали авіаудару по зоні деескалації в сирійському Ідлібі, який призвів до численних жертв і руйнувань.
 
У командуванні Збройних сил США підкреслили, що ракетний удар був проведений по об'єктах бойовиків сирійського відділення терористичного угрупування Аль-Каїда.
 

Related

Події у світі 7488132146737132546

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item