Засудили бойовика, що вбивав українських бійців на висоті Валєра

Бойовику ЛНР, танкісту Руслану Гаджієву вирок Артемівський міськрайонний суд Донецької області оголосив вирок - 15 років тюрми з конфіскацією майна.
Його визнали винним у членстві в незаконному збройному формуванню ЛНР, а також теракті, через який загинуло багато людей, повідомляє Новинарня.
Гаджієв э громадянином РФ, потрапив на окупований Донбас 26 грудня 2014 року. Намагався уникнути відповідальності за крадіжку автомобіля та водіння в п'яному стані.
На території, яку контролюють бойовики спочатку обслуговував російську військову та транспортну техніку. Згодом став механіком-водієм російського середнього танка Т-64-Б.
Приймав участь у бою 25 січня 2015 року за висоту "Валєра" 307,5, що біля населеного пункту Санжарівка, Донецької області. Керував танком, з якого вівся вогонь по україїнських воїнах.
Засудили бойовика, що вбивав українських бійців на висоті Валєра
Паспорт громадянина РФ Руслана Гаджиєва, що у лавах бойовиків ЛНР вбивав українських військових під Дебальцевим
Його дії призвели до загибелі 8-х українських воїнів, інвалідності 2-х та 12 поранених.
"В ході нападу (наступу) екіпаж танку Т-64Б, яким керував ОСОБА_1, та екіпажі інших танків постійно вели прицільний вогонь по позиціях військовослужбовців військових частин В4673, В3675 та В2803 з гармат та кулеметів. Продовжуючи свої злочинні дії, потрапивши безпосередньо на позиції сил Антитеррористичної операції, ОСОБА_1 у взаємодії з танком Т-72 здійснювали наїзд на військовослужбовців вказаних військових частин", – ідеться в тексті вироку.
Його схопили в полон того-ж дня. В суді бойовик визнав свою провину та покаявся. Поки велися слідчі дії розповів співробітникам Служби безпеки України про те, яким чином Росія надає підтримку бойовикам.
Разом із цим суд застосував до злочинця "закон Савченко", через який в його термін відбування покарання і строк поточного ув'язнення – з 25 січня 2015 року до 22 серпня 2019 року.
Поліцейські в Станиці Луганській, виявили раніше неодноразово судимого за скоєння тяжких злочинів 36-річного луганчанина.
За оперативною інформацією, перебував у лавах незаконних збройних формувань так званої ЛНР, повідомляє д епартамент комунікації Національної поліції Луганської області.

Related

Події в Україні 6394858754367997799

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item