У Центрвиборчкомі відреагували на рішення Ради

Після рішення Ради члени ЦВК зібралися на нараду, щоб попрощатися

У ЦВК вважають рішення парламенту несправедливим, але не будуть його оскаржувати, оскільки воно політичне.


У Центральній виборчій комісії (ЦВК), членів якої 13 вересня звільнила Верховна Рада, вважають рішення парламенту політичним і невмотивованим, але сенсу його оскаржити не бачать. Про це сказали заступник голови ЦВК Євген Радченко і секретар ЦВК Наталія Бернацька в коментарі Українській правді.
"На риболовлю поїду... У нас зараз більше організаційні питання: кабінети звільнити, прибрати. Що ж тут незрозумілого? Ми це розцінюємо як політичне рішення... Ми - усьо... Якщо парламент вважає так, то нехай так буде", - розповів Радченко про плани на майбутнє.
 
Він вважає рішення Ради несправедливим, але сенсу його оскаржити не бачить, оскільки воно політичне.
 
Радченко додав, що члени комісії під керівництвом голови ЦВК Тетяни Сліпачук можуть дати підсумкову пресконференцію, але вже не в якості Центрвиборчкому, хоча поки цього ще не обговорювали.
 
Зазначається, що після рішення Ради ЦВК зібралася на нараду. Бернацька запевнила, що колектив зібрався, щоб попрощатися.
 
Також, за словами Радченка і Бернацької, вони ніколи не трималися за посади.
 
"Ми оцінюємо, що це нова реальність. Уперше в Україні з'явилася партія монобільшості в парламенті. І, звісно, природним є їхнє бажання перезавантажити всі можливі органи, незважаючи на семирічний термін повноважень, передбачений законом для ЦВК, щоб чергові вибори проводилися тим складом ЦВК, який не має ніякого відношення до тих парламентаріїв, які підуть на ці вибори", - розповіла Бернацька.
 
Нагадаємо, 13 вересня Верховна Рада достроково звільнила всіх членів ЦВК. За це рішення в п'ятницю проголосував 341 нардеп.

Related

Політика 2285212240249296113

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item