Профільний Комітет рекомендував Раді прийняти закон про імпічмент

Профільний Комітет рекомендував Раді прийняти закон про імпічмент
Джерело: Верховна Рада
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти за основу та в цілому чотири законопроекти.
Деталі: Крім законопроекту про імпічмент, ідеться про проекти закону про перезавантаження влади, закону про вдосконалення нормування у будівництві закону про вдосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
Усі законопроекти президент Володимир Зеленський визначив як невідкладні.
Законопроекти підтримала абсолютна більшість членів Комітету.
 
Що цьому передувало: Зеленський вніс до парламенту законопроект про особливу процедуру усунення президента України з посади.
30 серпня Верховна Рада опублікувала текст законопроекту. Згідно з проектом, нардепи можуть усунути президента "виключно в разі вчинення ним державної зради або іншого злочину".
Передісторія:
  • 6 червня народні депутати ухвалили законопроект "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради", в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту.
  • 12 червня закон направили Зеленському. Президент протягом понад двох місяців закон не підписував.
  • 3 липня спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав Зеленського дати відповідь щодо закону про тимчасові слідчі комісії, оскільки для цього спливли всі терміни.

Related

Політика 2916217552189819792

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item