Зеленський назвав умови виборів у "ЛДНР"

Зеленський назвав умови виборів у "ЛДНР"
Зеленський заявив, що вибори в "ЛДНР" пройдуть за українськими законами

Глава держави заявив, що вибори на непідконтрольному Донбасі пройдуть за українськими законами.

 
Президент Володимир Зеленський заявив, що вибори на непідконтрольному Донбасі пройдуть тільки після відведення військ. Відповідну заяву він зробив на брифінгу після зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд у п'ятницю, 13 вересня.
 
Зеленський відзначив, що інформацію про вибори на окупованих територіях зможе коментувати тільки після того, як ці питання узгодять у нормандському форматі.
 
"Тому що це є частиною мінських угод. Зараз занадто рано про це говорити, може бути тільки теоретичний діалог. Ми готуємо план переговорів, зараз погоджуємо дату саміту... Це складні питання... обмін людей, потім розведення військ у Золотому і Петровському. Тільки потім розведення на всій території - це 400 км. А тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів на окупованій території. Якщо ми вважаємо, що Донбас - це Україна, то місцеві вибори повинні там пройти за українськими законами. Інші деталі і терміни я не можу обговорювати", - додав Зеленський.
Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що на зустрічі лідерів нормандського формату, серед іншого, будуть обговорювати формулу Штайнмаєра.

Related

Політика 3945415721016194574

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item