Денісова відповіла на пропозицію Москалькової

Денісова відповіла на пропозицію Москалькової
Денісова розповіла, що далі буде з питанням полонених

У списках ув'язнених, що українська сторона передала Росії, було 150 громадян України, які утримуються в РФ.

 
Уповноважений Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова заявила, що з боку РФ не надходило ніяких пропозицій щодо угоди про припинення кримінального переслідування росіян і українців на паритетних засадах, про яку заявила російський омбудсмен.
 
"Я ... прочитала про це в новинах. Якщо вона (омбудсмен РФ Тетяна Москалькова) звернеться офіційно і буде таке пропонувати, то ми будемо це питання розглядати. Потрібно звернення, адже так можна говорити про що завгодно. Сьогодні немає ніяких пропозицій", - заявила Денісова в інтерв'ю ВВС Україна.

Також Денісова повідомила, що в списках, які були передані Москальковій та уповноваженим органам РФ, що займаються питаннями звільнення, було 150 громадян України.
 
"Зараз була перша група із 35 осіб, яких вже повернули ... Ми продовжуємо далі працювати над тим, щоб повернути всіх ... Переговори тривають, це тільки початок", - зазначила омбудсмен.
 
Вона уточнила, що в цьому списку є кримські татари.
 
Нагадаємо, що раніше уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова запропонувала укласти між Україною і РФ угоду, яка дозволила б припиняти кримінальне переслідування росіян і українців на паритетних засадах.
 
"Звісно, доцільно у перспективі вийти на укладення міждержавної угоди про врегулювання правового становища осіб, які мають громадянство Росії й України і бажають повернутися додому, яка, зокрема, могла би правовими засобами вирішити питання про припинення щодо них кримінального переслідування на паритетних засадах", - заявила російський омбудсмен.

Related

Політика 5551115112691701429

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item