"Слуги"-кнопкодави порушують Конституцію, а карають Геращенко: у фракції Вакарчука зробили заяву

"Слуги"-кнопкодави порушують Конституцію, а карають Геращенко: у фракції Вакарчука зробили заяву

"Слуга народу" сама порушує Конституцію.
Про це заявив голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.
"Не буду коментувати слова Ірини Геращенко, зверну увагу на головне: вона вільна в своїх висловлюваннях. Це право їй гарантоване статтею 80 Конституції: депутат вільний у своїх висловлюваннях.
Більше того, така гарантія зберігається і після внесення змін до Конституції, право на висловлювання з недоторканістю ніхто не забрав.
Що Конституція забороняє напряму — це голосування за інших. Стаття 84 прямо каже: "Голосування на засіданнях Верховної Ради здійснюється народним депутатом особисто".
Що маємо в результаті? Ірина Геращенко не порушила Конституцію, але комітет уже хоче заборонити їй участь у засіданнях на 5 днів.
Депутати (двоє з них — зі "Слуги народу") порушили Конституцію і відбулися вибаченнями, притаманними школярам. Комітет з питань регламенту цього не бачить", — сказав Рахманін.
11 вересня двоє народних депутатів від "Слуги народу" голосували за колег. Олена Копанчук тисла кнопку сусіда під час голосування за законопроект про будівельні норми щодо удосконалення нормування у будівництві. Сергій Литвиненко кнопкодавив за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Конституції щодо уповноважених ВР і його направлення до Конституційного суду.

Related

Політика 5933459173542140150

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item