Вчені спростували небезпеку вживання яєць

Вживання яєць не шкідливе для здоров'я людини

Вживання яєць без шкідливих їстівних добавок не впливає суттєво на рівень глюкози в крові людини.

Вчені з Техаського університету (США) назвали міфами дві головні причини небезпеки вживання яєць, які нібито впливають на серцево-судинну систему і підвищують ризик розвитку діабету, повідомляє Texas Tech Today.
 
У 1960-х роках Американська кардіологічна асоціація заявила, що людина не повинна їсти більше трьох яєчних жовтків на тиждень, щоб обмежити споживання холестерину, що сприяє серцево-судинним захворюванням.
 
Для спростування цієї інформації було проведено два експерименти, в яких брали участь 48 добровольців. В ході першого учасникам необхідно було знімати на камеру їжу, яку вживали протягом дня, а потім відсилати матеріали вченим.
 
Ця частина експерименту допомогла з'ясувати, що на надлишок насичених жирів в організмі впливають не яйця, а шкідливі добавки до них: бекон, ковбаса, вершкове масло.
 
В ході другого досвідження добровольцям запропонували їсти певний вид сніданку: яєчню-бовтанку, сніданок з насиченим жиром, яєчню-бовтанку з насиченим жиром або "контрольний сніданок", розрахований на таку ж кількість калорій, жирів, вуглеводів і білків.
 
Виявилося, що вживання яєць без добавок не впливає суттєво на рівень глюкози в крові. Різниці в результатах аналізів між тими, хто їв більше, і тими, хто їв менше яєць, не було знайдено. 
 
Нагадаємо, раніше американські вчені встановили, що вживання яєць сприяє росту дітей молодшого віку, а також знижує у них затримку розвитку. 
 

Related

Здоров'я 6778672078520673524

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item