18 років дали: українського військовополоненого засудили в ДНР

18 років дали: українського військовополоненого засудили в ДНР

Українського військового Богдана Пантюшенка засудили в так званій ДНР до 18 років у в'язниці. Місцеві прокурори стверджують, боєць підірвав міст на автодорозі Донецьк — Авдіївка.
"Судом встановлено, що Пантюшенко, пройшовши навчання і набувши знань і практичних навичок військовослужбовця, у складі 1-ї окремої танкової бригади Збройних сил України прибув на тимчасово окуповану територію Донецької Народної Республіки, де брав участь у бойових діях", - йдеться у повідомленні так званої генпрокуратури.
Богдан Пантюшенко — командир танка 1-ї окремої танкової бригади, відомий під позивним "Броня". Разом із двома бойовими товаришами його взяли в полон 18 січня 2015 року під час операції біля села Спартак, в районі Донецького аеропорту. Танк Пантюшенка разом з іншими мав вийти до Путилівського мосту, закріпитися і забезпечити прохід саперів, щоб надалі підірвати міст, по якому бойовики висувалися з Донецька.
4 жовтня на території проведення ООС загинув український військовий. Під час ворожого обстрілу на одній із передових позицій поранення отримав боєць 1-ї окремої танкової Сіверської бригади старший солдат 33-річний Олег Володимирович Ремінний.

Related

Події в Україні 1519008687711966644

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item