Суд арештував підозрюваного у держзраді екс-урядовця Бровченка

Суд арештував підозрюваного у держзраді екс-урядовця Бровченка

Шевченківський районний суд міста Києва заарештував підозрюваного у держзраді екс-заступника міністра економіки Юрія Бровченка.
Про це повідомив його адвокат Сергій Стретович.
Також суд призначив екс-чиновнику заставу у 3,4 млн грн. Його адвокати проситимуть суд відпустити затриманого під цілодобовий домашній арешт.
Контррозвідка СБУ затримала екс-заступника міністра економіки Бровченка за нанесення масштабної шкоди обороноздатності України.
У міністерстві Бровченко працював з липня 2016-го. Чоловіка затримали 22 жовтня у Міжнародному аеропорті "Бориспіль".
За версією слідства, високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі, чиновники ДП "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії.
Уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення та постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 млн.
Внаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі понад $8,2 млн перевели на рахунки фіктивних офшорних підприємств, а потім привласнили учасники схеми.
Замовлене обладнання іноземна компанія в Україну не постачала.
Чоловіку оголосили про підозру - державна зрада.
Раніше голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський заявляв, що СБУ розслідує можливу роботу Бровченка на спецслужби РФ для зриву виробництва 152 мм снарядів для артилерійської системи "Гіацинт", повідомила "Українська правда"
17 жовтня з аеропорту "Бориспіль" не випустили Олега Гладковського, заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони часів п'ятого президента Петра Порошенка. Невдовзі його затримали детективи Національного антикорупційного бюро в ресторані.
За версією слідства, Гладковський сприяв включенню вантажівок "МАЗ 3617", зроблених дочірнім підприємством його автокомпанії "Богдан Моторс", до державного замовлення. Їх купили за завищеними цінами. Держава втратила понад 10,6 млн грн. Також у деклараціях за 2016-2018 роки екс-службовець не вказав доходи дружини від здачі в оренду нерухомості в центрі Києва. Сукупно — $164,5 тис.

Related

Політика 6240577680603895565

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item