Прокурор пропонував за хабар витягнути підозрюваного із СІЗО

Прокурор Одеської області піймався на хабарі

Одеський прокурор просив 10 тисяч доларів за свою "послугу". Тепер його звинуватять у шахрайстві і підбурюванні до надання неправомірних коштів чиновнику.

 
В Одесі прокурор за хабар у розмірі 10 тисяч доларів пропонував підозрюваному в шахрайстві і корупції вийти з СІЗО. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області у четвер, 24 жовтня.
 
"У ході слідства встановлено, що співробітник місцевої прокуратури запропонував "витягнути" з СІЗО фігуранта злочинної схеми, тобто допомогти у зміні йому запобіжного заходу на непов'язану з триманням під вартою", - йдеться в повідомленні.
 
Для цього на свободі знайомий затриманого повинен був знайти 10 тис. доларів США і передати їх прокурору.
 
Діючи свідомо незаконно, шахрайським чином співробітник прокуратури отримав кошти і пообіцяв "вирішити" всі питання зі слідством і судом. У той час, як він не мав функціональних можливостей і намірів вплинути на зміну запобіжного заходу підозрюваному.
 
Таким чином відсторонений прокурор звинувачується у шахрайстві і підбурюванні до надання неправомірних засобів посадовій особі (ч. 3 ст. 190, ч.4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Зараз прокуратура направила обвинувальний акт стосовно вказаних осіб до суду для розгляду по суті.
 
Нагадаємо, що раніше в Одесі двох поліцейських затримали на хабарі. Начальник та оперуповноважений кримінальної поліції вимагали 5 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності.
 
Також повідомлялося, що на Закарпатті поліцейських чиновників викрили в шантажі і вимаганні. Правоохоронці вимагали у бізнесмена щомісячні виплати за можливість ведення бізнесу і погрожували кримінальним переслідуванням.

Related

Суспільство 5298061001624892775

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item