Три фракції зажадали від Зеленського пояснень

Три фракції зажадали від Зеленського пояснень
Депутати хочуть особистих пояснень Зеленського

Європейська солідарність, Голос і Батьківщина наполягають, щоб президент особисто пояснив свою позицію по Донбасу в контексті узгодження "формули Штайнмаєра".

 
Партії Голос, Європейська солідарність і Батьківщина вимагають від президента Володимира Зеленського пояснити свою позицію щодо деокупації і реінтеграції Донбасу. Про це в середу, 2 жовтня, заявив голова фракції Голос Сергій Рахманін на засіданні парламенту.
 
"Я виступаю від імені трьох фракцій: Європейська солідарність, Голос і Батьківщина. Під час перерви ми узгоджували загальну пропозицію президенту України особисто донести депутатському корпусу і громадськості свою позицію щодо подальшої деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей", - сказав він.
 
Нардепи також закликають в Раду міністра закордонних справ Вадима Пристайка і начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака для звіту про ситуацію на Донбасі.
 
"Ми вимагаємо сьогодні о 16:00 прийти у Верховну Раду міністра закордонних справ Пристайка і голову Генерального штабу Хомчака, щоб вони озвучили позицію щодо конкретних дій, які відбуваються на сході України", - сказав він.
 
Спікер ВР Дмитро Разумков заявив, що передасть відповідне запрошення.
 
"У всіх є робочі плани, але ми передамо цю пропозицію", - сказав він.
 
Як повідомлялося раніше, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна в Мінську погодила текст "формули Штайнмаєра". Тепер, за його словами, "формула Штайнмаєра" має бути імплементована в новий закон про особливий статус Донбасу.
 
Зеленський нагадав, що існуючий закон про особливий статус Донбасу діє до кінця 2019 року, його замінить інший закон, який буде розробляти Верховна Рада. У цьому, новому, законі "не перейдено жодної червоної лінії, тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції".
 
Нагадаємо, напередодні президент Зеленський повідомив, що Київ узгоджує формулу Штайнмаєра. Пізніше Порошенко записав звернення за підсумками "Мінська".
 
А сьогодні Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій і окремо з фракцією Слуга народу, пояснивши досягнуті напередодні в Мінську домовленості.

Related

Політика 8460475963782043117

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item