Аграрії обговорили із Зеленським земельну реформу

Аграрії обговорили із Зеленським земельну реформу
Президент Зеленський на зустрічі з аграріями

Представники аграрного бізнесу, які ініціювали зустріч, висловилися за поетапне введення ринку землі.

 
Президент України Володимир Зеленський обговорив із представниками аграрної галузі питання введення ринку сільськогосподарської землі і проведення земельної реформи. Про це в середу, 9 жовтня, повідомляє прес-служба Глави держави.
 
"Зустріч відбулася в Офісі президента України з ініціативи аграріїв. У ній взяли участь представники всеукраїнських аграрних громадських організацій, галузевих асоціацій, фермерських господарств із різних регіонів України, малих і великих аграрних підприємств. На зустрічі також були присутні Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, уповноважений Президента із земельних питань Роман Лещенко, керівник Офісу президента Андрій Богдан", - йдеться в повідомленні.
 
Глава держави висловив переконання, що для якісного впровадження зазначеної реформи в Україні важливо не тільки вивчити досвід інших країн, а й вислухати думки тих, хто безпосередньо працює на землі.
 
Під час спілкування учасники зустрічі розповіли про свої застереження і побоювання щодо того, як буде розвиватися ситуація після відкриття ринку землі в Україні. Зокрема, вони висловилися за поетапне введення ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям, а іноземці отримають таку можливість тільки на останньому етапі реформи.
 
Керівник Офісу президента України Андрій Богдан у цьому контексті висловив думку про те, що легалізація обороту земель сільськогосподарського призначення дасть поштовх до залучення додаткових міжнародних інвестицій в аграрну галузь.
 
"Щоб тут побудували великі заводи, які будуть переробляти продукцію, на яких будуть працювати тисячі робітників і щоб ви продавали продукцію з доданою вартістю, - щоб це зробити, привести сюди іноземців і побудувати ці заводи - це дати їм можливість у певній формі володіти цією землею", - роз'яснив він, зазначивши, що форма такого володіння ще буде обговорюватися.
 
Також наголошувалося на необхідності забезпечення доступних кредитів для малих і середніх фермерських господарств.
 
Окремо було обговорено питання площ земельних ділянок, які буде мати можливість придбати фізична особа або фермерське господарство, і необхідність недопущення монополізації ринку сільськогосподарської землі.
 
Крім того, наголошувалося на важливості прийняття антирейдерського законодавства.
 
Підбиваючи підсумки зустрічі, Володимир Зеленський зазначив, що взяв до уваги всі точки зору.
 
 
Раніше Зеленський на зустрічі з аграріями заявив, що проти продажу землі іноземцям. При цьому ще в серпні президент повідомляв, що у країні вже є турецькі компанії, які будуть володіти землею, і висловив надію, що їх буде більше.

Related

Економіка 6503146844146457149

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item