Портнов хоче амністії для «беркутівців» та розслідування проти учасників Євромайдану

Портнов хоче амністії для «беркутівців» та розслідування проти учасників Євромайдану

Заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов закликав генпрокурора Руслана Рябошапку амністувати «беркутівців», підозрюваних у причетності до вбивств протестувальників на Євромайдані.
Про це Портнов написав у Facebook.
Він вимагає звільнити «майданний підрозділ ГПУ», який називає «злочинним угрупованням, мета якого — реабілітація осіб, причетних до розстрілів працівників міліції і провокацій убивств учасників Майдану, викрадення зброї, захоплення військових частин та держустанов».
Портнов закликав Рябошапку публічно озвучити, «як він планує розслідувати» ці справи.
«На якій підставі продовжується суд над співробітниками «Беркуту», тоді як не розслідувані обставини інших масових вбивств, які здійснили організатори Майдану», — написав він.
Також екс-соратник Януковича розповів про своє бачення «відновлення справедливості» — або амністією та звільненням з-під варти «беркутівців», або «симетричним розслідуванням та арештом ключових учасників масових вбивств з боку так званих активістів».
Нагадаємо, Портнов втік з України після Революції Гідності, він заявляв, що на нього скоїли замах. Але у 2019 році, після зміни влади та закриття кримінальної справи проти нього, Портнов повернувся в Україну, він написав низку заяв до Держбюро розслідувань через нібито злочини попередньої влади, здебільшого проти п’ятого президента Петра Порошенка.
Водночас президент Володимир Зеленський на прес-марафоні заявив, що не знайомий з Портновим, ніколи не говорив з ним, й він жодного відношення до нинішнього Офісу президента не має. Повернення Портнова до України після перемоги Зеленського на виборах глава держави вважає збігом.
Недавно на брифінгу директор ДБР Роман Труба заявив, що проекту підозри Порошенку у відомства немає.
На запит hromadske у ДБР повідомили, що розслідують 12 справ, що стосуються Петра Порошенка. Таким чином, у всіх цих провадженнях Порошенко фігурує і допитується як свідок.
Однак після цього у ДБР з'явилася ще одна справа, в якій фігурує Порошенко — Бюро перевіряє заяву депутата від «Слуги народу» Олександра Дубінського про нібито недостовірне декларування екс-президентом.

Related

Суспільство 7920609904520893010

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item