Конвоїри влаштовували ув'язненим розваги в підвалі суду

Конвоїри влаштовували ув'язненим розваги в підвалі суду
Поліція нагрянула в розпал застілля

На частуванні, у якому брали участь й самі поліцейські, були присутні п'ять "гостей" і п'ять ув'язнених.

 
Під Києвом викрили поліцейських, які в підвальному приміщенні суду організовували дозвілля підсудним членам банди. Про це в п'ятницю, 18 жовтня, повідомляє прес-служба поліції Київської області.
 
Зазначається, що поліцейські конвойної служби під час конвоювання членів злочинної групи, яких у 2014 році затримали за бандитизм, розбійні напади і незаконне зберігання зброї, із СІЗО для участі в судових засіданнях, організовували їм зустрічі зі сторонніми особами в кімнатах для заарештованих.
 

"Слідчі довго документували злочинну діяльність зловмисників і після завершення досудового розслідування направили матеріали кримінального провадження до суду, щоб підозрювані отримали передбачене законом покарання. Однак після завершення судових засідань деякі конвоїри організовували їм "дозвілля" в підвальних приміщеннях одного з міськрайонних судів Київської області", - розповів начальник обласної поліції Андрій Небітов.
 
Зокрема, поліцейські влаштовували ув'язненим зустрічі зі сторонніми громадянами, серед яких були й особи з кримінальним минулим, а також організовували їм застілля, до яких і самі долучалися. Крім того було встановлено, що копи дозволяли їм користуватися мобільними телефонами і навіть вживати алкоголь і наркотики.
 
Коли на місце події прибули співробітники Управління стратегічних розслідувань, Відділу інспекції з особового складу і Полку поліції особливого призначення в приміщенні знаходилися п'ять підсудних, п'ять "гостей" і четверо правоохоронців. В одного з відвідувачів під час поверхневого огляду вилучили травматичний пістолет, шприци і мобільні телефони.
 
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею про зловживання владою або службовим становищем (ст. 364) КК України. Також призначено службову перевірку, на час проведення якої конвоїрів відсторонено від виконання службових обов'язків. Крім того, усі зібрані матеріали будуть направлені в Державне бюро розслідувань.

Раніше повідомлялося, що в Одесі копи за хабарі возили ув'язненого додому, до дружини.
 

Related

Суспільство 6264724899331604552

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item