Вченими була виявлена в яблуках велика кількість корисних бактерій

90% цієї кількості бактерій, як не дивно, укладена в насінні.

Вченими була виявлена в яблуках велика кількість корисних бактерій
«Одне яблуко в день — і лікарі не потрібні» — каже знамените англійське прислів'я. Австрійські вчені з Грацького технічного університету довели обґрунтованість цього твердження, виявивши, що, з'їдаючи середнє яблуко, ми поглинаємо більше 100 мільйонів корисних бактерій.
Під час дослідження, фінансованого австрійським урядом, фахівці порівняли яблука, придбані в супермаркетах, з органічними яблуками, не обробленими пестицидами, які були одного і того ж сорту і мали схожий зовнішній вигляд. Експерти ретельно вивчили всі частини яблук, включаючи стебла, шкірку, м'якоть і насіння. Хоча вчені прийшли до висновку, що в обох типах яблук містилася однакова кількість бактерій, їх різноманітність була абсолютно різною. Найбільша різноманітність бактерій було характерно для органічних яблук, що, ймовірно, робить їх більш корисними для здоров'я, ніж звичайні неорганічні яблука. За словами дослідників, ці бактерії відіграють важливу роль у підтримці кишкової мікробіоми, яка, як відомо, допомагає знизити ризик розвитку алергії і покращує психічне здоров'я.
Відзначається, що в той час як середнє яблуко вагою 250 грамів містить приблизно 100 мільйонів бактерій, 90% цієї кількості бактерій, як не дивно, укладена в насінні, а не в шкірці, в той час як на м'якоть припадають решта 10% бактерій. Крім того, експерти стверджують, що органічні яблука смачніші за звичайні, бо в них в набагато більших кількостях представлені бактерії сімейства Methylobacterium, які посилюють біосинтез сполук, відповідальних за приємний смак.

Related

Здоров'я 3026324101916952772

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item