МОЗ підтвердило випадок дифтерії на Закарпатті

МОЗ підтвердило випадок дифтерії на Закарпатті
На Закарпатті спалах дифтерії, сироватка закінчилася

Медики перевірили 123 осіб, у восьми з них виявлено зростання дифтерійної палички без клінічних ознак, один випадок захворювання підтверджений.


У МОЗ повідомили результати лабораторних досліджень у зв'язку із спалахом дифтерії в Закарпатській області, повідомляє прес-служба відомства.
Згідно з озвученими даними, було перевірено 123 особи, підтверджено один випадок дифтерії, у восьми виявлено зростання дифтерійної палички без клінічних ознак.
 
"Діагноз "дифтерія" у 23-річного індійського студента Ужгородського медичного університету підтвердився лабораторно", - йдеться в повідомленні.
 
Лікарі, як зазначається, провели протиепідемічні заходи з виявлення збудника серед контактованих осіб.
 
"Жоден з пацієнтів не вимагає введення сироватки - через легкий перебіг хвороби", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.
 
Загалом за 10 місяців в Україні зареєстровано два випадки захворювання на дифтерію.
 
Тим часом, як повідомляє УНІАН, на медфакультет № 2 Ужгородського національного університету через спалах дифтерії серед студентів введено карантин.
 
Раніше повідомлялося, що на Закарпатті зафіксували спалах дифтерії. Два нових випадки захворювання було виявлено в Ужгороді, обидвох пацієнтів госпіталізовано в інфекційну лікарню. Ще 12 осіб, можливо, захворіли.
 
За даними міськради Ужгорода, усі наявні в Закарпатській області протидифтерійні сироватки, а їх було вісім, використані пацієнтам, які потрапили до лікарні.

Related

Здоров'я 8535813008782867953

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item