Прес-конференція Зеленського: онлайн

Прес-конференція Володимира Зеленського: дивитися онлайн 10 жовтня

Прес-конференція триватиме цілий день і буде проводитися в новому форматі, який в Офісі президента назвали прес-марафоном. 

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 10 жовтня, проводить свою першу велику прес-конференцію. ЗМІ ведуть онлайн-трансляцію прес-конференції Зеленського з 10.00 за київським часом.
Прес-конференція триватиме цілий день і буде проводитися в новому форматі, який в Офісі президента назвали прес-марафоном. Представників ЗМІ підпускатимуть до глави держави групами по сім-десять осіб. Групи будуть змінюватися кожні півгодини. Формуватися вони будуть за списком акредитації.
 
"Кожне медіа отримає у відповідь на свій лист підтвердження з вказаним часом для зустрічі з президентом", - запевнили в Офісі президента.
 
Відеотрансляція конференції Зеленського

В інший час журналістам пропонується працювати в прес-центрі, який буде організований на території Kyiv Food Market на Московській вулиці. Там же буде організована пряма трансляція. Також марафон транслюватиметься онлайн в офіційних акаунтах Офісу президента в соцмережах.
Текстова трансляція прес-конференції Зеленського
15:50 Нова група журналістів.
15:23 У Зеленського запитали, хто у нього міністр закордонних справ - Андрій Єрмак чи Вадим Пристайко? Чому Єрмак веде переговори на міжнародній арені від його імені? Зеленський пояснює, що Єрмак його помічник, Донбас чомусь згадав.

Пристайко теж при справах, запевняє Зеленський.
15:19 Питання про групи впливу всередині партії Слуга Народу. Немає групи впливу будь-якого олігарха у фракції Слуга Народу, це маячня, заявляє Зеленський.

Ще президент скаржиться на те, що досвідчені депутати обманюють і тиснуть на нардепів від Слуги народу. Каже, недосвідчені у нього депутати, а на них тиснуть.
15:16 Дуже важка ситуація з губернаторами, каже Зеленський. Людей немає.
15:14 Зеленський скаржиться, що у нього немає часу навіть підстригтися.
15:06 Питання було про нерви Зеленського і емоції від протестів, а він чомусь почав розповідати про ринок землі.
15:02 Президент продовжує відповідати питанням на питання, скаржиться на те, яка важка у нього робота.
"Приходьте, сядьте замість мене на Банковій, вирішуйте питання", - говорить Зеленський.
15:00 "Я не займаюся популізмом", - говорить Зеленський.
14:55 Питання стосовно Труханова. Зеленський говорить, що зустрічався з ним, говорив про проблеми, а Труханов сказав йому, що його обрали люди. "Про все ми говорили", - пояснює Зеленський. "Ситуація складна, неправильна, кримінальна", - підсумував Зеленський.

"Ми з ним не друзі, не святкуємо жодні свята, у мене з ним немає жодних взаємин", - Зеленський про свої стосунки з Трухановим.

14:50 Журналіст: "Ви називали місцевих чиновників чортами"

Зеленський: "Вони такі і є".
14:47 Чергове питання щодо Трампа і ситуації з Байденом. Якщо коротко, Зеленський не знає, хто, що порушив.

14:46 Перше питання про Польщу. Зеленський говорить, що у нас будуть хороші відносини, власне більше нічого.

14:45 Нова група журналістів готова ставити питання Зеленському, президент теж готовий.
14.31 Прес-марафон перервав жіночий крик, який лунає з першого поверху. Зеленський зупинив розмову зі ЗМІ та вийшов подивитися.
"Ніно Андріївно, до пана Філатова я не маю жодного стосунку. Ви з Дніпра приїхали? Де вас грабують... Я не можу дзвонити всім мільйонам. Ми вирішимо ваше питання", - пообіцяв президент.
14.27 Журналістка влаштувала президенту бліц.
Ви боїтеся Путіна? - Ні.
Ви розумієте, що реалізація формули Штайнмаєра може привести до громадянської війни? - Не думаю.
Україна поверне Приватбанк Коломойському? - Україна ні.
Коломойський отримає 2,2 мільярда доларів? - Питання до суду.
Родичі та співробітники з Кварталу 95 будуть і далі отримувати посади? - Кого з родичів я призначив? Назвіть одне прізвище.
14.23 Президент пригрозив, що опублікує розмови тих, хто вимагає від нього подібних дій.
14.18 Зеленський відмовився публікувати стенограми розмов з Путіним, оскільки це, в принципі, неправильно - оприлюднити розмови з іноземними лідерами.

"Мої розмови з Путіним підкріплені складним, але реальним результатом - поверненням людей".

Публікація розмови, на думку Зеленського, закриє можливість переговорів з Росією, щоб повертати полонених і закінчити війну.
14.14 Іноземний журналіст запитав про можливе втручання України у вибори президента США в 2016 році.

Зеленський відповів, якщо американцям є що конкретне висунути попередній владі, тоді розслідування про це може бути можливим.
14.09 Зеленський пообіцяв, що прибере з проекту бюджету на наступний рік підвищення витрат на Офіс президента. Він зазначив, що не знав про це.

14.05 "Бачив Портнова п'ять років тому, і то випадково", - сказав Зеленський у відповідь на слова журналіста про те, що Богдан і колишній заступник глави АП Віктора Януковича Андрій Портнов впливають на українські суди.

Також Зеленський заперечив, що в Україні зараз є кримінальні переслідування за політичними мотивами. Журналіст у світлі згадував справи проти Костянтина Жеваго і Сергія Пашинського.
14.01 Зеленський запропонував журналістам пообідати, але вони його не підтримали.


13.56 Питання про корупцію на митниці Зеленський переадресував главі митної служби Максиму Нефьодову.

"Йому потрібен час, щоб звільнити всіх старих митників. Поки їх там ще більшість. Я вірю, що він впорається з цим питанням", - сказав він.
13.50 Журналістам і президенту принесли бургери, картоплю фрі і піцу. Перше питання про обіцянку "садити". Журналіст Голобородько висунув президентові претензію, що той втрачає контроль над фракцією Слуга народу. Зеленський відповів, що у нього є авторитет.
13.35 Зеленському поставили запитання, чи користується він послугами лобіста Маркуса Коена. Він заявив, що жодних грошей американцям не давав. Він також не відкидає, що зустрічався з Коеном: "багато їздили і пропонували допомогу".



"Посада президента достатня, щоб не мати посередників в спілкуванні з лідерами інших держав", - зазначив президент.

13.28 Запитали про "розкол" в Слузі народу. Відповів, що якщо будуть погано працювати - "розпущу через рік".
13.24 Чи вважає Зеленський, що Трамп говорив з ним "так само шанобливо, як з Путіним". Президент каже, що "ніколи не чув, як Трамп розмовляє з іншими лідерами", і каже, що бесіда залежить від того, що хочуть отримати і яка мета бесіди.
13.23 ЗМІ опублікували фотографію, на якій Зеленський мило розмовляє зі своїм прес-секретарем під час перерви.
Фото Олексія Мацуки
13.19 DW запитує, як би Зеленський перепросив Меркель і Макрона за те, що в розмові з Трампом звинувачував їх у недостатній допомозі.
Президент відповів, що говорив з канцлером недавно по телефону, і це питання не піднімалося і, взагалі, не впливає їхні стосунки, оскільки він все говорить, те, що думає.
13.09 Іноземний журналіст кілька разів наполегливо поставив запитання, чи вважає Зеленський корупцією прохання Трампа почати розслідування проти його політичного конкурента Джо Байдена і попросив його відповідати англійською мовою.
Український президент відповів, що на це питання має відповісти американське законодавство, а він не може оцінювати дії президента іншої незалежної держави з позиції законів України, оскільки це буде втручання у вибори в США.
"Ми не обслуговуючий персонал... Ми не вибирає ту чи іншу сторону.
Прес-служба Президента України
13.03 Критика за зустріч з Коломойським заважає йому вирішити питання Приватбанку і висунути олігархові умови.
13.01 Зеленський говорить, що МВФ вимагав від нього вирішити питання з Приватбанком, але, зазначив, президент, "він не впливає на суди".
12.59 Питання про Коломойського: "Чи не вважаєте ви, що треба його вгамувати?" - "Вважаю".
Стверджує, що з олігархом не обговорював Приватбанк, бо той "прекрасно знає, що я буду захищати інтереси України".
12.56 Зеленський заявив, що секретар РНБО Олександр Данилюк, напевно, сподівався, що не підпишу заяву про його відставку.
"Але мене дістала ця гра, що ви пишете заяви, а я їх не підписую. Що хтось наступив комусь на ногу", - сказав Зеленський, зазначивши, що не допустить такого шантажу.
Президент сказав, що Данилюк хотів стати прем'єр-міністром. А на його відхід також вплинув конфлікт з Богданом, а не ситуація з Приватбанком.
12.50 ЗМІ повідомили, що на фудкорт прийшла жінка, яка хотіла поспілкуватися з президентом. Вона стверджує, що є вдовою загиблого в АТО, а держава і "корумповані судді" її пограбували. Жінка здійняла галас, звернувши на себе увагу всіх присутніх.
BBC
12.48 Тим часом, біля будівлі Kyiv Food Market близько 20 осіб влаштували мітинг. Учасники акції запалили фаєри і димові шашки.
12.46 Перший пріоритет - люди, другий - території. Так Зеленський відповів на питання, чому Україна не оголошує війну.
"Ви хочете хаос? Я не хочу".
12.40 Президент вирішив обійти стіл з новою групою журналістів, щоб з кожним привітатися за руку.
12.37 На першому поверсі вже кілька хвилин кричить якась жінка.
12.36 На питання про відносини з російськими артистами, Зеленський сказав, що "всіх втратив". Але незабаром поправився, що зберіг добрі стосунки з музикантом Андрієм Макаревичем.
"З Камеді хлопці мені телефонували, коли приїжджали до Одеси, Слєпаков дзвонив, Ревва - він же наш донецький, здається, у нього навіть наш паспорт".
12.32 Зеленський кілька хвилин виступає на захист свого прес-секретаря Юлії Мендель.
"Як прес-секретар, вона не повинна була так реагувати, але як людина...". Сказав, що "дівчинку в цьому випадку буду захищати".
12.29 Референдуму щодо закону про особливий статус Донбасу в Україні бути не може. За його словами, щодо цього можуть бути домовленості.

"Референдуму щодо того чи іншого закону у нас не може бути. У нас можуть бути вже якісь домовленості. Але я думаю, що це не в нормандському процесі. В нормандському процесі будуть підняті теми червоних ліній, подальших кроків", - заявив Зеленський.

"Яким буде новий закон про особливий статус? Ось там пункти, ці червоні лінії, ми готові обговорювати з суспільством, з журналістами і тільки після цього з Верховною Радою і лише після цього голосувати", - заявив Зеленський.
12.22 Питання: на що Україна не піде в процесі реінтеграції Донбасу. Відповідь: "Якщо на нормандському форматі не буде діалогу - діла не буде.

Якщо я відчую, що всі готові щось робити для зупинки війни, ми будемо це робити і говорити про формат виведення військ і так далі. Якщо ми не зможемо ніяк контролювати ні вибори, ні наш кордон, якщо я це відчую, ми відійдемо від цього плану і будемо шукати інший варіант".
12.18 Зеленський закликав не послаблювати його позицію президента акціями протесту проти формули Штайнмаєра.


12.12 Каже, "впровадження формули Штайнмаєра" не було, тому що вона повинна входити в новий закон про особливий статус ОРДЛО, якого немає.

12.09 Нова суперечка, тепер з журналістом телеканалу 112, який запитав, чому їм не продовжили ліцензію.

Він заявив, що не впливає на нову Нацраду і дорікнув каналу в тому, що його власником є Віктор Медведчук, у якого "непроукраїнська позиція".
12.06 Чому в уряді залишилися люди з попередньої влади - глава МВС Арсен Аваков і міністра фінансів Оксани Маркарової, запитують у президента.
Маркарова, каже він - професіонал, а заміну Авакову він не знайшов. І запитав, чи є у кого більш гідні кандидати.
"Жодний це не компроміс, тому що я йому (Авакову - ред.) нічого не винен".
12.02 Президент уже роздратований і знову повторив, що не може все сказати журналістам, "тому що це відразу стане відомо тій стороні".
11.59 У Зеленського сталася нова перепалка - з журналісткою, яка не погоджувалася з тим, що на Донбасі були дні без обстрілів. Він зазначив, що в рамках розведення сил йдеться тільки про два населені пункти, при цьому Петровське - "це степ, де нікого немає".
11.57 "Якщо ти порушуєш закон, то і щодо тебе будуть такі речі. Як ти можеш стріляти, якщо ти не військовий? Будь серед військових і виконуй завдання військових", - сказав президент про протестувальників у Золотому, де має відбутися розведення сил.

11.54 Каже, що не може все сказати щодо стратегії щодо Донбасу, тому що таким чином погіршить переговорну позицію України.
11.53 Зеленський знову звинуватив Порошенка в "підігріванні" протестних настроїв проти формули Штайнмаєра і розведення сил.

11.52 З ветеранами, які прибули в Золоте протестувати проти розведення сил, потрібно говорити і пояснювати свою позицію, а не силою їх розганяти.
11.46 Зеленський допустив вихід з мінського процесу. Він також сказав, що в нормандському форматі буде пропонувати введення миротворчої місії на кордоні з Росією.
11.42 Ми готові говорити в будь-якому форматі щодо Донбасу, оскільки сильніше хочемо закінчити війну, ніж попередня влада.

11.38 Росія втомилася від Донбасу, вважає Зеленський.

"І всі розуміють, що Україна не здасть свої території", - заявив президент.
11.29 Головною сполучною ланкою нормандського формату є канцлер Німеччини Ангела Меркель, пояснив президент. Вона щільно займається цим питанням.


"Якщо нормандський формат буде відкладатися - якщо не буде розведення - ми будемо шукати інші формати. Це Мінськ і прямі переговори мої з президентом РФ. Це вже один раз спрацювало", - сказав Зеленський.

11.24 Питання до мера Дніпра Бориса Філатова, з яким у Зеленського було парі щодо будівництва мосту, залишилися.

Він також сказав, що в Дніпрі буде будуватися аеропорт.
11.21 Зеленський не пам'ятає, про що говорив з послом США в ЄС Гордоном Сондлендом, який є фігурантом Українагейту.


11.18 Президента запитали, чому на засідання парламенту не приходить глава комітету з оборони Олександр Завітневич, який є чоловіком його однокласниці. Виявилося, що він перебуває в лікарні з інфарктом.
11.11 Чому в новому проекті Трудового кодексу можна звільняти жінок у декреті, запитують у Зеленського.
"Я не хочу, щоб у нас був радянський трудовий кодекс. Такі питання, як про жінок в декреті, ми знімемо", - відповів президент, запропонувавши адресувати такі питання Кабміну.
11.06 "Інформаційною війною" займається заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Але, як зазначив Зеленський, на Донбасі всі сигнали глушаться.
11.04 Щодо Криму - каже, що хоче використовувати нормандський саміт, щоб підняти це питання, але в цьому форматі повернення півострова вирішуватися не буде.
"Зараз не існує будь-якого треку, де б обговорювалося це питання. Крім наших західних партнерів, європейців, США, канадців. Питання Криму - воно там є - у санкційному форматі. Поки тільки так", - розповів Зеленський.
11.03 У новому законі про особливий статус будуть прописані "червоні лінії" щодо Донбасу. Крім того, буде доопрацьовуватися законопроект щодо амністії.

10.58 На питання журналіста про ФОПи, Зеленський відразу запитав, ким фінансується їхнє видання. Між ними відбулася невелика перепалка, оскільки власником НВ є громадянин Чехії Томаш Фіала.
10.55 Питають про можливе скасування націоналізації Приватбанку. Каже, що це складна ситуація, і обіцяє, що буде захищати тільки інтереси держави Україна.
10.52 Зеленський пояснив, що Росія взяла на себе зобов'язання відвести сили тим, що є учасником Тристоронньої контактної групи.
10.51 Сторони конфлікту на Донбасі: Україна і Росія, каже президент.

10.47 Зеленський не боїться нового Майдану: "Кровопролиття не буде". Якщо він з командою піде, то припинення війни не буде.
10.44 Відповідаючи на питання, чому Петро Порошенко проти розведення сил на Донбасі, Зеленський сказав: "Помилка Порошенка в тому, що він думає, що готовий бути лідером іншого Майдану. Він забуває, що він уже не президент. Він в це не вірить. Це на фізіологічному рівні вже, мені здається. Але проблема в тому, що він трішечки підштовхує людей. Ось він гуляв-гуляв і раптово прийшов на Майдан".
10.43 Питання про формулу Штайнмаєра. Зеленський погоджується, що їхня помилка в тому, що вони "не докомунікували" з населенням, яке протестує або не розуміє, що це таке.
10.39 Іноземний журналіст знову піднімає тему про розмову з Трампом. Зеленський відповідає, що на момент дзвінка не знав, що американська військова допомога Україні була заморожена.
10.31 Дату можливого нормандського саміту президент не зміг назвати. Пояснив це тим, що Росія не підтвердила вже запропоновану дату і не пояснила, чому. Він також не знає, чи буде "пряма зустріч" з російським лідером Володимиром Путіним.
10.25 Що стосується турборежиму Верховної Ради, Зеленський говорить, що щодня доводиться "долати всякі викрутаси", щоб приймати закони".
 
Стверджує, що лідери інших країн "аплодували" швидкості, з якою зараз працює парламент.
 
 
10.23 У президента запитують, чому досі не сів, зазначивши, що арешт Сергія Пашинського не рахується, оскільки його відправили в СІЗО не через корупцію, а через побутовий конфлікт.
 
"Я ж не впливаю на правоохоронні органи. А ви вийдіть на вулицю і запитайте, чи вважають люди Пашинського бандитом", - запропонував Зеленський, зазначивши, що сто зі ста дадуть ствердну відповідь.
 
10.21 Шантажу не було, каже Зеленський про скандальну розмову з американським президентом Дональдом Трампом.
 
10.16 Щоб повернути жителів Донбасу, потрібно виграти інформаційну війну, говорить Зеленський. Розведення в Станиці Луганській він назвав найкращою пропагандою України на непідконтрольних територіях.
 
10.12 Перед будівлею фудмаркету зібралися активісти з провокаційними питаннями Зеленському: "Що шепоче Богдан?", "Де зарплата вчителям в чотири тисячі доларів?".

Також стоїть стіл з битою і каскою, які натякають на недавній скандал, коли прес-секретар Зеленського штовхнула журналіста.

10.06
 Перше питання: як пояснити жителям Донбасу, що їм буде краще повернутися в Україну.
 
Відповідь: "Якого президента обирала Україна? Президента, який зупинить війну. Саме це моя місія".

Зеленський говорить, що попередня влада не допомагала переселенцям, оскільки для них важливіше було займатися продовженням війни.
 
 
10.03 Президент пояснює такий формат тим, що він хотів більше розслаблену обстановку і без підготовлених питань.

10.02 Зеленський запитує у першої групи журналістів, чи смачно тут і чи будуть вони зараз щось замовляти.
 
9.55 Фуд-маркет відкрили двоє підприємців: засновник Міського ринку їжі в Одесі Алекс Купер і власник мережі ресторанів La Famiglia Михайло Бейлін.

ЗМІ пишуть, що Купер пов'язаний з одеським "тіньовим мером", підприємцем Володимиром Галантерніком, який разом з головою Офісу президента Андрієм Богданом був на скандальному весіллі в Сен-Тропе.

9.52 Заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко запевнив, що акредитовані "всі без винятку загальнонаціональні ЗМІ".
Ліга

9.33 Перший поверх фудмаркету відкритий для всіх відвідувачів, які захочуть підкріпитися. Але їм теж доведеться пройти рамку металодетектора.

На другому поверсі розташувався прес-рум для журналістів, які чекатимуть своєї черги зайти до Зеленського.
 
09.20 Прес-секретар президента Юлія Мендель повідомила, що прес-марафон президента триватиме близько десяти годин. Деяким журналістам відмовили в акредитації. Причина - "таймінг".

Так, свої питання президенту не зможуть задати журналіст Bihus.Info Данило Мокрик і головний редактор проекту Ісландія Сергій Гришин.

Як повідомлялося, спікер президента Юлія Мендель обіцяла, що на 100 днів президентства Володимир Зеленський дасть прес-конференцію. Але замість цього він наприкінці серпня записав програму для каналу 1+1, інтерв'юером у якій виступив актор Станіслав Боклан, який зіграв прем'єр-міністра в серіалі Слуга народу.
 
Пізніше Зеленський заявив, що планує дати прес-конференцію в жовтні, але точну дату назвати не зміг.

Related

Події в Україні 5324197615452827344

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item