США перекидають велику кількість сил до Саудівської Аравії

США перекидають велику кількість сил до Саудівської Аравії
США оголосили у п’ятницю про нове велике перекиданя сил до Саудівської Аравії з метою зміцнити оборону королівства після нападу 14 вересня на його нафтові об'єкти, в чому Вашингтон та Ер-Ріяд звинуватили Іран.
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.
Запланованe розгортання включатиме дві ескадрильї винищувачів, дві додаткові батареї Patriot та одну найсучаснішу систему повітряної і протиракетної оборони THAAD.
"У сукупності з іншими розгортаннями це становить додаткові 3 тисячі сил, які були розширені або направлені протягом останнього місяця", - заявив прессекретар Пентагону Джонатан Гофман.
Незрозуміло, чи можуть деякі із новоголошених військ замінити інші американські сили, які, як очікується, покинуть регіон у найближчі тижні чи місяці.
Пентагон ще не оголосив, наприклад, чи замінить авіаносець USS "Авраам Лінкольн" та його ударну групу, коли врешті-решт завершить своє розгортання на Близькому Сході.
Іран відкинув звинувачення США після ударів 14 вересня, які пошкодили найбільший у світі завод переробки сировини та спричинили найсерйозніший стрибок цін на нафту за десятиліття. Відповідальність за напад взяв на себе єменський рух хуситів, який підтримує Іран.

Related

Події у світі 5755301939293335398

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item