Газ зі знижками: у Нафтогазі пояснили, чим маніпулює Путін

Газ зі знижками: у Нафтогазі пояснили, чим маніпулює Путін

Президент РФ Владімір Путін запропонував Україні російський газ дешевше на 20-25%. Водночас у Нафтогазі кажуть, що Газпром і так має постачати Україні дешевий газ, але не робить цього.
"Газ з Росії і так має бути на 20-25% дешевшим, ніж газ з Європи, оскільки Газпром при прямих поставках не платить за його транспортування в Європу. Оскільки газ в Європу йде зокрема через Україну, то при прямих поставках в Україну Газпром менше подає газу для транзиту в Європу, відповідно менше платить за транзит газу Україні. Відповідно, якщо Газпром менше платить, то Україна менше отримує", - написав у Facebook виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.
За його словами, Росія хоче, щоб Україна відмовилася від виграшу у Стокгольмському арбітражі. Знижка на імпорт російського газу не зможе компенсувати відмову від стягнення $3 млрд.
"Контракт має сенс тоді, коли інша сторона виконує свої контрактні зобов'язання. Предметом розгляду як попереднього Стокгольмського арбітражу, так і нового Стокгольмського арбітражу є якраз невиконання Газпромом своїх контрактних зобов'язань", — нагадав Вітренко.
Нафтогаз судиться з Газпромом з 2014-го. 28 лютого 2018-го у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами 2-х арбітражних проваджень у Стокгольмі, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. 18 жовтня у Газпромі заявили, що укладуть новий договір про транзит газу після того, як Україна відмовиться від своєї перемоги у Стокгольмському арбітражі.

Related

Економіка 7675884592653418431

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item