Купуючи російську електроенергію ми фінансуємо російську армію – Ляшко

Купуючи російську електроенергію ми фінансуємо російську армію – Ляшко

Імпортуючи російську електроенергію, що стало можливим через "поправку Геруса", ми фінансуємо російську армію і знищуємо вітчизняну енергетику.
Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі телеканалу ZIK.
"Парадокс полягає в тому, що Україна, яка може обійтися власним газом, власним вугіллям, власною електрикою, ми все імпортуємо. І мільярди доларів виводимо за кордон, купуючи чи в росіян, чи в американців, чи в ПАР, чи в чорта лисого. А я хочу, щоб ми купляли в українців і давали робочі місця для українців, і зарплати українцям. І щоб наші люди по миру не ходили з протягнутою рукою… І я зроблю все, щоб зупинити купівлю російської електрики. Тому що ми за свої гроші фінансуємо російську армію, російських пенсіонерів, російський бюджет. А українські люди, виявляється, в Україні не потрібні", - сказав Ляшко.
Він також наголосив, що ініційований головою комітету ВР з енергетики Андрієм Герусом імпорт російського струму знищує вітчизняну енергогалузь, внаслідок чого Україна потрапить в енергозалежність від Росії і змушена буде виконувати політичні вимоги Кремля.
"Найбільша катастрофа полягає в тому, що коли зупиниться, сьогодні йде фактично знищення української енергетики, зупиняються підприємства, теплоелектростанції, шахти і т.д. Їх неможливо потім буде відновити, коли люди роз'їдуться, коли зупиняться ці підприємства, їх ми потім не відновимо. У цьому й полягає стратегічна мета Росії. Сьогодні дешеву електрику, дешевий газ для того, щоб знищити українське виробництво. А потім, коли воно в результаті російського демпінгу буде знищено, тоді вони будуть піднімати і ставити політичні умови", - зазначив Ляшко.
Раніше президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець повідомив, що імпортери російської електроенергії демпінгують на українському ринку, що вбиває вітчизняну енергетику й загрожує зірвати інтеграцію України до європейської енергосистеми. Він також зазначив, що обсяг російської електроенергії, який постачається на сегмент ринку двосторонніх договорів, вже перевищує 15%.
Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював поправку, яка дозволила комерційний імпорт електроенергії. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Проте, з 1 жовтня розпочався імпорт електроенергії з Росії. Імпорт електроенергії з РФ у листопаді зріс в три рази у порівнянні із жовтнем та зайняв 15% українського ринку. Внаслідок цього зупиняються українські ТЕС та шахти.

Related

Політика 7439557275073564859

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item