Газпром назвав умови нового контракту на транзит

Газпром назвав умови нового контракту на транзит
Глава Газпрому Олексій Міллер

У російській компанії повторили тезу влади РФ про "обнулення" судових претензій для укладення нового контракту.

Укладання нового транзитного контракту з Україною залежить від врегулювання судових спорів, заявляють в російському Газпромі.
Як повідомляє прес-служба компанії в середу, 6 листопада, глава Газпрому Олексій Міллер і уповноважений уряду Німеччини з транзиту газу через Україну Георг Граф Вальдерзее обговорили взаємодію російської компанії і України в газовій сфері з 2020 року.
Міллер звернув увагу, що до укладення нового транзитного контракту необхідно вирішити низку принципових питань. Перше - врегулювання судових спорів між Газпромом і Нафтогазом, взаємну відмову від претензій і припинення судових розглядів за контрактами на поставку і транзит російського газу, а також відновлення балансу комерційних інтересів сторін. Друге питання - готовність України до прямих закупівель російського газу з 2020 року та ухвалу їхніх обсягів.
Крім того, в Газпромі вказують, що Україна в рамках імплементації положень Третього енергопакету ЄС необхідно, зокрема, забезпечити реальну незалежність національного регулятора та створити сертифікованого незалежного газотранспортного оператора. Якщо українська сторона не встигне закінчити цю роботу станом на 1 січня 2020 року, Газпром готовий до продовження на перехідний період чинного транзитного контракту з урахуванням актуальних ринкових умов.
Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що РФ і Україна не домовляться щодо газу, поки не припиняться судові претензії.
Як повідомлялося, днями стали відомі позовні вимоги Нафтогазу в новому арбітражі проти Газпрому.
Як відомо, новий раунд газових переговорів очікується наприкінці листопада.

Related

Економіка 1281247371562235639

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item