Що відбувається з організмом, коли ви їсте селеру

У чому ж її користь і шкода.
Що відбувається з організмом, коли ви їсте селеру

Правильне харчування — тренд останнього сезону, який просто неможливий без соковитих стебел селери. У чому ж користь і шкода улюбленого продукту голлівудських селебрітіз?
Селера — пряна рослина, яка походить із Середземномор'я. Найкращі шеф-кухарі світу гідно оцінили листя рослини: за його запашність, соковитість і солодкуватий присмак. Саме завдяки своєму аромату, селера може використовуватися як приправа до гарніру, а за рівнем корисних властивостей її можна віднести до лікарських рослин.
Так у чому ж користь і шкода селери?
Позитивні якості селери
У селері збережена величезна кількість вітаміну С, а також корисних амінокислот і мікроелементів. Також рослина багата клітковиною, корисними маслами та вітамінами групи B.
На думку дієтологів, селера з легкістю підвищує життєвий тонус, виводить шкідливі токсини, усуває сонливість і навіть апатію. Введення в раціон селери — хороша профілактика серцево-судинних захворювань, запальних процесів організму і порушень водного балансу.
Також рослина входить до топу дієтичних продуктів за рахунок зниженої калорійності та здатності прискорювати обмін речовин. Сік селери є відмінним стимулятором шлункового соку, що дозволяє їжі засвоюватися швидше.
Мало хто знає, але насіння селери застосовують як знеболювальний засіб: овоч знімає м'язові спазми, біль у суглобах і судоми. Особливо селера корисна для чоловіків і входить до списку відомих афродизіаків, які підвищують лібідо.
Негативні якості селери
Попри всі позитивні риси рослини, не варто забувати про деякі протипоказання до її застосування. Варто пам'ятати, що вагітним потрібно скоротити вживання цього овоча. Оскільки насіння рослини містять речовини, які можуть спровокувати передчасні пологи: викликати кровотечу, тому селеру не варто їсти під час циклу.
Сиру селеру не варто вживати людям із проблемами шлунково-кишкового тракту: обирайте тільки оброблений овоч.

Related

Здоров'я 8382558595905503481

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item