Захоплення літака в Амстердамі: пілот випадково натиснув кнопку тривоги

Захоплення літака в Амстердамі: пілот випадково натиснув кнопку тривоги
Пілот літака в голландському аеропорту Схіпхол випадково натиснув кнопку тривоги

У результаті інциденту на деякий час був закритий термінал D повітряної гавані.

 
Пілот літака в голландському аеропорту Схіпхол помилково натиснув на кнопку тривоги, що сигналізує про спробу викрадення лайнера. Про це повідомила у Twitter авіакомпанія Air Europa, якій належить літак.
 
"Хибна тривога, - йдеться в повідомленні. - На борту літака, що виконує рейс між Амстердамом і Мадридом, помилково була натиснута кнопка тривоги, що запустило в аеропорту протокол дій у разі захоплення".
 
"Нічого не сталося, всі пасажири очікують якнайшвидшого вильоту, - додали в авіакомпанії. - Ми шкодуємо про те, що сталося".
 
Голова Голландської асоціації авіадиспетчерів Віллем Шмід в інтерв'ю Нідерландській телерадіомовній корпорації висловив думку, що "щось могло піти не так, коли пілот передавав чотиризначний код у рамках підготовки до вильоту".
 
У результаті інциденту на деякий час був закритий термінал D повітряної гавані. На місце події прибули спецпризначенці, поліція, пожежники і машини швидкої допомоги. Ситуації була присвоєна третя ступінь небезпеки, яка означає "потенційну загрозу благополуччю населення в межах одного муніципалітету".
 
Раніше ЗМІ повідомили про можливу спробу викрадення літака.

Related

Події у світі 1551208007476527058

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item