Яка їжа допоможе вберегтися від інсульту — поради лікаря


Кожен четвертий опиняється у зоні ризику інсульту. На це впливають стреси, недосипання, шкідливі звички і погане харчування.
Завідувач відділення гострої цереброваскулярної патології у міській лікарні Полтави №1 Анна Жорник розповіла ЗМІ, від яких продуктів харчування краще утриматись.
"Аби не потрапити у зону ризику інсульту треба слідкувати за своєю вагою та харчуванням. Для цього достатньо замінити одні продукти на інші", - зазначила лікар.
Варто уникати вживання здобного тіста і хлібобулочних виробів із муки вищих сортів. Їх краще замінити на хліб із муки грубого помолу чи сухарі. Із каш рекомендують вживати вівсянку, гречку та рис бурий.
Також не радять зловживати згущеним молоком чи жирними сирами. Варто уникати наваристі, жирні супи та крем-супи. У раціоні 2 — 4 рази на тиждень має бути риба, особливо морська, але не смажена. Дозволені у помірній кількості молюски: вустриці, морський гребінець, мідії, краби, омари. Креветки, лангусти та кальмари у великій кількості негативно вплинуть на ваші судини.
Качок та гусаків теж не радять їсти. Разом із ними варто виключити із свого раціону жирне м'ясо, ковбаси, паштети , субпродукти та шкіру птиці. Замініть їх куркою, індичкою, дичиною, телятиною, молодою бараниною чи кролем.
Вживайте не більше двох на тиждень яєчних жовтки та виключіть вершкове масло та маргарини. Овочі краще вживати у свіжому, або вареному виді. Із напоїв варто прибрати шоколадні, солодові, з цукром та концентровані. Замініть їх на чаї, натуральні соки. Вино краще вживати розбавлене з водою та не зловживати.
Інсульт є ускладненням гіпертонічної хвороби і розвивається на фоні різкого підвищення артеріального тиску. Людина відчуває запаморочення, похитування тіла, оніміння рук або ніг, розмитий зір і відчуття сп'яніння. Не може усміхнутися, при цьому опускається куток губ. У людини нерозбірлива та плутана мова. Також не може підняти руки вгору та часто виникає сильний головний біль. Від нього не допомагають звичні таблетки.

Related

Здоров'я 8632933972210324381

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item