Швейцарський студент розгадав загадку 100-літньої давності

Важливе доповнення для існуючих досліджень.
Швейцарський студент розгадав загадку 100-літньої давності
Швейцарському студенту вдалося знайти відповідь на загадку, яка не піддавалася вченим понад 100 років.
Хлопець з'ясував, чому пухирець повітря не піднімається вгору у вузькій вертикальній посудині. Для пошуку відповіді студент провів ряд вимірювань і зміг роз'яснити, чому так відбувається.
Кожен бачив, як в мінеральній воді повітря у формі бульбашок піднімається на поверхню води. Таке явище давно можна пояснити з точки зору фізичних процесів. Але до цього часу нікому не вдавалося зрозуміти, чому повітря не рухається у вузькій колбі, товщина якої складає всього кілька мм.
Як правило, якщо рідина в нерухомому стані, повітря, яке не зустрічає перешкод, повинне підніматися. За весь час висувалися різні думки. Наприклад, що справа полягає в дуже тонкій плівці рідини.
Студент Васім Дхауади після проведення дослідження зробив висновок, що бульбашка повітря не застряє в посудині. Насправді, вона рухається дуже повільно. Настільки, що погляд руху не вловлює. Висновок допоміг зробити інтерферометричний спосіб дослідження. Васім Дхауади вважає, що отримані результати допоможуть при вивченні рухів у різних рідинах в особливих умовах.
Це ще один крок науки вперед, який стане важливим доповненням деяких вже існуючих досліджень. Також він посприяє новим відкриттям, наприклад, у сфері біологічних систем.

Related

Цікаво 970921495386453935

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item