Резонансне вбивство в Берліні: з Німеччини вислали російських дипломатів

Резонансне вбивство в Берліні: з Німеччини вислали російських дипломатів

З Німеччини вислали двох працівників посольства Росії в Берліні.
Такими діями німецький уряд відреагував на те, що РФ не співпрацювала під час розслідування вбивства в берлінському Тиргартене, 23 серпня. У Німеччині вважають, що російська сторона затягує процес. Про це йдеться в офіційній заяві німецького МЗС.
"Ці очікування були сформульовані статс-секретарем Міхаелісом в розмові з послом Нечаєвим, який відбувся 20 листопада в МЗС ФРН", - сказали в зовнішньополітичному відомстві.
У заяві також сказано, що німецький уряд "залишає за собою право на подальші кроки в розслідуванні події".
"Участь РФ в розслідуванні важлива, тим більше в світлі того, що генпрокуратура взяла на себе розслідування справи з обґрунтуванням, що є достатньо доказів, які свідчать про те, що вбивство було скоєно або на замовлення державних органів , або влади Чеченської республіки як частини РФ ", - підкреслили в МЗС.
Громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі застрелили в центрі Берліна 23 серпня цього року. Він був співробітником антитерористичного підрозділу грузинського МВС і допомагав боротися проти розширення російського впливу в регіоні. Ймовірного вбивцю затримали в той же день завдяки свідкам. Ним виявився чоловік з російським паспортом на ім'я Вадима Соколова.

Related

Події у світі 7183878827668170533

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item