Нафтогаз заявив про ризики зриву газових угод

Нафтогаз заявив про ризики зриву газових угод
Вітренко повідомив про ризики зриву фінальних угод з Газпромом

Вітренко каже, що досі є ризики непідписання фінальних угод з Газпромом, але які саме - не уточнює.

 
Є ризик того, що фінальні угоди щодо транзиту газу в Європу між Нафтогазом і Газпромом не будуть підписані. Про це заявив виконавчий директор НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко у Facebook у суботу, 21 грудня.
 
Вітренко зазначив, що "є ризики того, що фінальні угоди не будуть підписані", але уточнювати, про що саме йде мова, він не став.
 
Він також зазначив, що складним для всіх сторін компромісом стало рішення щодо терміну контракту.
 
"П'ятирічний контракт - перемога це чи зрада? Газпром хотів один рік, ми - десять. Зійшлися посередині", - заявив Вітренко і додав, що компромісу вдалося досягти й у питанні про гарантовані потужності прокачування.
 
Він також відзначив згоду Газпрому виплатити 2,9 млрд доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.
 
"Три мільярди доларів живими грошима до кінця цього року. Тут повна перемога", - написав він.
 
Голова Нафтогазу також пояснив схему, за якою російська компанія платить українській за заброньовані потужності, а НАК платить потім оператору газотранспортної системи.
 
"Навіщо потрібен Нафтогаз? Справа в тому, що Газпром неготовий працювати за стандартним договором і брати на себе всі ризики українського законодавства і регулювання. Враховуючи й ризики змін у нормативно-правовій базі, які можуть статися кожного дня", - підсумував він.
 
Як повідомляється, Україна і Росія домовилися відмовитися від усіх судових претензій щодо газу, крім однієї - Газпром виплатить близько 3 мільярдів доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.
 
Також у РФ заявляють, що питання про штраф Антимонопольного комітету України на 172 мільярди гривень також буде врегульовано мировою угодою.

Related

Економіка 4720400809019990657

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item