Жодних поступок Росії та Путіну — Порошенко виступив на віче

Жодних поступок Росії та Путіну — Порошенко виступив на віче

Лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко разом з тисячами українців взяв участь у акції "Червоні лінії" на Майдані Незалежності в Києві.
Порошенко наголосив, що українців повинні донести учасникам переговорів у "нормандському форматі" спільну позицію: жодних поступок країні-агресору та її лідеру Путіну не може бути, передає прес-служба "Європейської солідарності".
"Ми всі зібрались тут для того, щоб голос з київського віче був почутий в Парижі. Був почутий Ангелой Меркель – надійним другом України, з якою я зустрічався два тижні тому на з`їзді Європейської народної партії у Загребі. Де ми отримали чітку позицію Німеччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - сказав п'ятий президент під час виступу на акції.
"Ми тут, щоб голос звідси був почутий і українським президентом. Це надзвичайно важливо. У нас є підстави наполягати на цьому. Всі пам'ятають його прагнення стати на коліна перед Путіним? Цього не можна робити", – додав Порошенко.
Фото: eurosolidarity.org
Фото: eurosolidarity.org
Лідер партії "ЄС" підкреслив, що відповідальність за війну на Донбасі лежить саме на Росії.
"Пам'ятаєте, як нам казали, що війна продовжується лише тому, що хтось на ній заробляє, а не тому, що до нас вторгся Путін? Ми маємо продовжувати доводити світові: відповідальність за війну лежить на Кремлі і особисто на Путіну. І ми не дамо їм це "заговорити", – наголосив Порошенко.
Фото: eurosolidarity.org
Фото: eurosolidarity.org
"Мир для нас – це коли російські війська підуть геть з нашої землі. Коли російські танки і артилерія підуть геть. Коли російські найманці з груп Вагнера та інших підуть геть. А якщо прагнуть залишитись – то лише у в'язницях, відповідаючи за смерті наших громадян", – додав п'ятий президент.
Порошенко також подякував всім учасникам акції "Червоні лінії".
"Я дякую всім небайдужим. Десятки тисяч людей по всій Україні демонструють солідарність. А ще я дякую закордонному українству, яке по всьому світу, в тому числі у Парижі проводить акції на підтримку України. Це сьогодні те, чого Україна потребує – вашої небайдужості", – сказав Порошенко.
Попереджувальні акції напередодні переговорів у "нормандському форматі" відбуваються по всій Україні та у багатьох містах світу. За оцінками організаторів, у Києві на Майдані Незалежності в акції взяли участь двадцять тисяч людей.

Related

Політика 1117421250135312242

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item