Рада підписала меморандум із підготовки закону про ринок землі – Разумков

Рада підписала меморандум із підготовки закону про ринок землі – Разумков
Усі фракції та депутатські групи у Верховній Раді підписали меморандум щодо спільної підготовки до другого читання проєкту закону про ринок землі.
Джерело: голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна"
Пряма мова: З приводу прийняття ринку землі..Це не може бути швидким процесом і треба віддати належне, що сьогодні є порозуміння між різними політичними силами в парламенті.
Сьогодні підписаний меморандум всіма фракціями й депутатськими групами, де досягнуті ті домовленості, в рамках яких ми будемо працювати під час підготовки цього важливого, дуже важливого законопроєкту до другого читання".
Що передувало: 6 грудня Разумков позитивно оцінив підтримку закону про зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення у першому читанні та анонсував можливе прийняття закону до кінця року.
Передісторія: 
  • 13 листопада Верховна Рада у першоу читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.
  • 17 грудня, напередодні другого читання, під Верховною Радою відбувалися одночасно чотири акції протесту, в яких брали участь кілька тисяч осіб.
  • Під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі сталися сутички. Постраждали двоє журналістів та двоє правоохоронців. Поліція затримала 26 осіб.
  • Спецпідрозділи Нацполіції та Нацгвардії зачистили вулицю Грушевського, на якій протестувальники хотіли поставити військовий намет. 
  • Президент Володимир Зеленський у мітингу проти ухвалення закону про ринок землі побачив самі політичні гасла та "опір старих еліт".

Related

Політика 3334415624745249315

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item