Археологи знайшли в Греції дві царські гробниці набиті золотом

Грабіжники не дісталися до поховань, похованих під завалами з величезних валунів.
Археологи знайшли в Греції дві царські гробниці набиті золотом
Вчені Університету Цинциннаті (США) отримали безліч коштовностей з двох гробниць, виявлених у грецькому місті Пілос на узбережжі Іонічного моря. Знахідка стала справжньою сенсацією в археології.
Відзначається, що у 2015 році неподалік було розкопане багате поховання «воїна з грифоном», яке датується 1450 роком до нашої ери. В могилі знайшли табличку зі слонової кістки з зображенням грифона, друк з агату з батальною сценою та інші артефакти. Фахівці вирішили більш детально обстежити місцевість навколо попередньої знахідки і зробили відкриття, що не уступає по значимості попередньому.
Дві знову знайдені могили також відносяться до Мікенської епохи, а знайдені в них предмети вказують на великі торгові зв'язки Греції бронзового століття не тільки з країнами східного Середземномор'я, але і набагато більш віддаленими землями.
Заможних жителів Пілосу, що відправилися в загробний світ, забезпечили аметистовими виробами з Єгипту, бурштиновими прикрасами з Прибалтики, іншими привізними самоцвітами і численними золотими предметами. Серед артефактів — амулет у вигляді єгипетської богині Хатхор, золоте кільце з зображенням бика і двох снопів, агатовий виріб зі схожими на левів демонами, які несуть до вівтаря курильницю з пахощами.
Зазначається, що до зазначеної епохи місцеві племена вели більш замкнуте і скромне життя. Але потім в їх похованнях стали з'являтися надзвичайно дорогі речі, в тому числі імпортного походження.
Вченим пощастило вивчити стародавнє кладовище раніше грабіжників. «Чорні копачі» не змогли впоратися з тисячами валунів, якими були завалені гробниці.

Related

Цікаво 3800660856077921167

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item