ГПУ повернула ДБР підозри щодо Федини і Звіробій

ГПУ повернула ДБР підозри щодо Федини і Звіробій
З моменту скандального відео з погрозами пройшло два місяці

Проект підозри повернули через відсутність рішення по нардепу Федині, кажуть у ДБР. Що буде зі справою, поки не знають.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) не погодила проект про підозру нардепу від Євросолідарності Софії Федині і волонтеру Марусі Звіробій у справі про погрози Президенту Володимиру Зеленському. Про це в четвер, 26 грудня, заявила прес-секретар Державного бюро розслідувань (ДБР) Анжеліка Іванова, повідомляє УНН.
"З приводу проекту повідомлення про підозру, наскільки мені відомо, воно було повернуто Генеральною прокуратурою без узгодження, аргументуючи це тим, що немає рішення по іншій особі, яка є народним депутатом України", - сказала Іванова.
 
Вона зазначила, що до часу, поки буде прийняте рішення по нардепу, проект повідомлення про підозру є неузгодженим.
 
"Як буде розвиватися ситуація далі - я поки передбачити не можу, тому що тут у подальшому, у міру того, як буде розвиватися слідство, у міру того, скільки доказів буде добуто, у тому числі й по народному депутату, і по громадянці, можливо, буде підготовлений інший документ або якось скоректований", - додала Іванова.
 
Нагадаємо, ДБР направила в ГПУ проект підозри щодо Федини і Звіробій 26 листопада.
 
За даними слідства, 26 жовтня Федина і Звіробій під час трансляції на YouTube й у Facebook "висловлювали погрози вбивством", адресовані Зеленському. Кваліфікація їхніх дій - загроза вбивством щодо президента (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України).
 
З тих пір ніякої інформації у справі щодо Федини не було, а ось у Звіробій було проведено обшук і вилучено зброю з простроченою ліцензією.
 
Сьогодні Звіробій допитали в ДБР. Вона розповіла, що на допиті запитували про Федину, про Facebook і про її ставлення до Зеленського.
 

Related

Політика 4754353678242666190

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item