Убивство Шеремета: адвокати підозрюваних заявили про тиск на свідків

Убивство Шеремета: адвокати підозрюваних заявили про тиск на свідків

Тиснуть на свідків, які можуть підтвердити алібі військовослужбовиці Яни Дугарь, що вона була в зоні бойових дій в момент вбивства журналіста Павла Шеремета 20 липня 2016 року.
"Хто тисне — ну мені важко сказати, ви ж розумієте, що всі вони люди військові, як і Яна", — сказав hromadske адвокат військової Микола Оріховський.
Водночас прокурор у справі відмовився, чи планували вони просити про зміну запобіжного заходу для Дугарь, зважаючи на нові обставини, як то свідчення свідків, що Дугарь була у зоні бойових дій на час вбивства Шеремета.
Сама Дугарь сказала, що поїздки на суди вимотують її психологічно.
"Їхати на суд 16 годин з Новомосковська психологічно і фізично ці дні було важко", — сказала вона.
Печерський суд відправив Дугарь під цілодобовий домашній арешт, який вона має відбувати за місцем реєстрації, тобто в Новомосковську Дніпропетровскої області, де розташована військова частина Дугарь. Хоча у підозрюваної є договір оренди житла тут в Києві. Адвокати вважають, що суд зробив це навмисне.
Також захисники стверджують, що слідчі досі так і не допитали підозрювану.
13 грудня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи музиканту й добровольцю 41-річному Андрієві Антоненку, дитячому кардіохірургу й волонтерці 40-річній Юлії Кузьменко та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь.
Їх підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" 44-річного Павла Шеремета. Його підірвали дорогою на роботу 20 липня 2016‑го в автомобілі, що належав цивільній дружині Олені Притулі. Вибухівку до днища машини прикріпили вночі.

Related

Суспільство 642184766692168617

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item