ФСБ намагалася завербувати жителя Маріуполя - СБУ

ФСБ намагалася завербувати жителя Маріуполя - СБУ
Українця намагалися завербувати на заробітках у Росії, але він усе розповів у СБУ

Заочно повідомлено про підозру у шпигунстві полковнику ФСБ РФ Петру Горохову, який займався вербуванням українця.

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила спробу вербування жителя Маріуполя з боку російської ФСБ. Про це повідомляє прес-служба СБУ в середу, 4 грудня.
Наголошується, що співробітники ФСБ намагалися завербувати українця, коли той перебував на заробітках у Росії. При цьому російські спецслужби використовували психологічний тиск, залякування і шантаж.
 
"Російський "куратор" поставив заробітчанину завдання зі збору інформації про місця розташування і чисельність особового складу військових тренувальних таборів ЗС України та добровольчих батальйонів. Особливу увагу українець мав приділяти частинам, розташованим у прикордонних районах. Окремо він повинен був збирати дані про діяльність підрозділів СБУ", - йдеться в повідомленні.
 
Після прибуття додому українець звернувся в СБУ і повідомив про своє вербування і поставлені перед ним завдання. Суд звільнив його від кримінальної відповідальності за статтею про державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). При цьому було заочно повідомлено про підозру у шпигунстві (ч. 1 ст. 114 КК України) полковнику ФСБ Петру Горохову, який займався вербуванням жителя Маріуполя.
 
Раніше в Запорізькій області СБУ викрила спробу вербування полковника запасу ЗСУ спецслужбами РФ. Колишній військовий потрапив у поле зору представників ФСБ РФ під час поїздки до родичів у Крим.
 
Також повідомлялося, що виявлений на одному з підприємств ДК Укроборонпром агент російської розвідки отримав дев'ять років в'язниці. Він визнав свою провину і підписав угоду з прокурором.

Related

Суспільство 6097213741993074956

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item