Україна повідомила в Гаагу про страту бійців ЗСУ на Донбасі

Україна повідомила в Гаагу про страту бійців ЗСУ на Донбасі
Суть повідомлення складається з фактів позасудових страт дев'яти військовослужбовців

Генпрокуратура направила до Міжнародного кримінального суду матеріали про позасудові страти українських військових під час боїв за Іловайськ і Дебальцеве.

 
Генпрокуратура направила в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (ОП МКС) повідомлення про вчинення РФ позасудових страт 9 українських військових під час боїв за Іловайськ і Дебальцеве. Про це передає прес-служба ГПУ.
 
Всі страти полонених українців здійснили представники організованої групи "Козачий союз" Область Війська Донського "під час боїв за Іловайськ у 2014 році і Дебальцеве в 2015 році.
 
"Україна надала фото- і відеодокази, які прямо вказують на факт захоплення українських військових у полон, показання очевидців вбивств полонених, документи, що підтверджують смерть військовослужбовців у полоні", - повідомляють у ГПУ.
 
У повідомленні, направленому в Гаагу, також йдеться про практику ведення Росією бойових дій "чужими руками".
 
Повідомлення будуть розглядатися в Гаазі разом з іншими епізодами серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, скоєних проросійськими силами на сході України в період 2014 - 2019 років.
 
У ГПУ зазначили, що направили до Міжнародного кримінального суду п'ять повідомлень щодо подій на Донбасі. Зокрема, вони стосувалися відповідальності за вчинення військових злочинів і злочинів проти людяності лідерами так званих "ДНР" - Ігорем Гиркіним (Стрілковим), Олександром Захарченком, Ігорем Безлером та іншими.
 
Раніше заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак повідомив, що військова прокуратура почала розслідування подій в Іловайську.
 
Нагадаємо, в серпні 2019 року Генштаб ЗСУ уточнив кількість загиблих військових у боях за Іловайськ у серпні 2014 року. Втрати склали 220 військових, ще 40 зникли безвісти і 13 військовослужбовців досі знаходяться в полоні.

Related

Події в Україні 1129456913740907363

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item